December 05, 2021

04.12.2021: Видання Bild опублікувало план вторгнення Росії до України

Видання Bild опублікувало план вторгнення Росії до України

  • Видання Bild опублікувало план вторгнення Росії до України.
  • Нафтогаз назвав НКРЕКП винуватцем зростання тарифів "останньої надії".
  • У Європі відбулися багатотисячні маніфестації проти коронавірусних обмежень.

В Україні

  • Нафтогаз звернувся до Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг із пропозицією знизити тарифи "постачальника останньої надії" для побутових споживачів до базового рівня 7,96 грн/м³.
  • За інформацією Міністерства інфраструктури, договір про "відкрите небо" з ЄС запрацює не раніше січня, оскільки ще не завершені всі переговори та погодження.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні впродовж доби протестовано на коронавірус 50,1 тис. осіб, підтверджено зараження 6,6 тис., одужали – 9,3 тис. хворих, померли – 278. За добу зроблено всього 113 тис. щеплень. За даними сайту Worldometers, у суботу у світі зафіксовано 530 тис. випадків зараження померли 5,7 тис. осіб. Найбільша кількість інфікованих зафіксована в США, Франції, Німеччині та Великій Британії, смертей – у Росії, Польщі та США. В Утрехті (Нідерланди) відбулася багатотисячна маніфестація проти карантинних обмежень, запроваджених урядом минулого тижня. У Відні на демонстрацію проти локдауну з вимогою перевиборів вийшли понад 40 тис. осіб. Британський уряд дозволив як експеримент застосування таблеток для лікування коронавірусної інфекції.

Війна

  • За зведенням штабу операції об'єднаних сил протягом доби на Донбасі порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Україна та світ

  • Німецьке видання Bild із посиланням на джерела в розвідорганах опублікувало план вторгнення російських військ до України. За інформацією журналістів, йдеться про захоплення ⅔ території країни, Києва тощо. Наступ готується всією можливою лінією фронту – спочатку з Донбасу та Криму, потім із Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей РФ, Білорусі та Придністров'я. Термін наступу – кінець січня – початок лютого.
    Держсекретар США Блінкен сподівається, що Росія обере шлях дипломатії, а не конфронтації та агресії. Він укотре попередив, що вторгнення Росії до України матиме для агресора дуже серйозні наслідки. Глава Пентагону Остін оголосив, що США готові забезпечити Україну всім необхідним для захисту своєї території.
    За твердженням міністра оборони Резнікова, Росія вже здійснила аншлюс Білорусі та веде гібридну атаку проти НАТО та ЄС. Він попередив, що вторгнення РФ до України призведе до кризи всієї Європи, яка може зіткнутися з проблемою кількох мільйонів українських біженців, а також із припиненням постачання продовольства. На його думку, єдиним чинником стримання для російського президента Путіна буде занадто висока ціна такого вторгнення.
    Прессекретар президента Туреччини заявив, що Ердоган виступає проти зростання напруженості у взаєминах Росії та України та готовий надати їм майданчик для переговорів.
    Спікер російського МЗС Захарова заявила, що США навмисно нагнітають істерію щодо зосередження військ РФ поблизу українського кордону. За її словами, переміщення підрозділів своєю територією є законним правом суверенної держави. Під час саміту міністрів закордонних справ ОБСЄ глава російського МЗС Лавров неодноразово заявляв, що НАТО та ЄС загрожують Росії, а події в Україні в лютому 2014 р. були державним переворотом.
    Білий дім підтвердив проведення 7 грудня в режимі відеоконференції переговорів президентів Байдена та Путіна. Темами названо військову активність Росії поблизу українського кордону, кібербезпеку та ситуацію в різних регіонах світу.
    Заст. голови партії "Єдина Росія", заступник секретаря російського РНБ Медведєв вручив партквитки ватажкам "республік" Донбасу Пушиліну та Пасічнику. Після завершення церемонії Пушилін заявив про "необхідність розпочати діалог із президентом Зеленським".
    Українська влада спростувала заяву білоруської прикордонної служби про нібито порушення кордону українським вертольотом.

Тренди

  • Колишній заст. генпрокурора Трепак повідомив, що найближчим часом Офіс генпрокурора може висунути ще одну підозру попередньому президентові Порошенку в справі про постачання вугілля з окупованих територій Донецької та Луганської областей. Партія "Європейська солідарність" заявила, що президент Зеленський намагається відвернути цими підозрами увагу суспільства від власних провалів та гучних скандалів.

 

No comments:

Post a Comment