November 07, 2021

06.11.2021: США наполягають на концентрації російських військ поблизу українського кордону

США наполягають на концентрації російських військ поблизу українського кордону

  • США наполягають на концентрації російських військ поблизу українського кордону.
  • Скасовано результати конкурсу на посаду голови Податкової служби.
  • Запущено імпорт електроенергії з Білорусі.

В Україні

  • Після проведення обшуків у Податковій службі Кабмін скасував рішення про перемогу в. о. начальника Олійникова на конкурсі на посаду голови Служби.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні за добу проведено 97 тис. тестів, діагностовано 17,4 тис. випадків інфікування коронавірусом. Одужали 8,5 тис. хворих, померли – 449. Вакциновано 131 тис. осіб. Профспілка освітян звернулася до Кабміну з проханням не усувати з 8 листопада вчителів від роботи, а надати їм ще місяць на вакцинацію.
    У світі за добу зафіксовано 417 тис. випадків зараження, померло 6,4 тис. хворих. Лідерами смертності у світі в суботу стали Росія, Україна та Індія. Уряд Коста-Рики оголосив обов'язкову вакцинацію дітей і підлітків з 12 до 18 років, а дітей віком понад 5 років вакцинуватимуть із березня 2022 р. У Лейпцигу (Німеччина) поліція розігнала кілька маніфестацій проти коронавірусних обмежень, у федеральній землі Баварія заборонили відвідування громадських закладів із результатами тестів та зобов'язали відвідувачів носити респіратори класу захисту FFP2. Після різкого збільшення кількості інфікованих, посилюються вимоги в Австрії. Центром Лондона прокотилися мітинги протесту проти примусової вакцинації та обмеження громадянських прав.

Війна

  • На Донеччині протягом доби було порівняно спокійно. Позиції українських військ у Зайцевому на північ від Горлівки було обстріляно зі стрілецької зброї, у Болотеному на околицях Станиці Луганської з безпілотника було скинуто гранати. Втрат серед українських військовослужбовців не було.

Україна та світ

  • Україна відновила експорт електроенергії з Білорусі, потужність, що передається, – 5 МВт•год.
  • Пентагон вкотре підтвердив зосередження російських військ на кордоні з Україною. Тема нагнітання Росією напруженості поблизу українського кордону була темою переговорів глави ЦРУ Бернса та міністра закордонних справ РФ Лаврова. Білорусь поставила на бойове чергування ще один зенітно-ракетний дивізіон "через посилення інтенсивності польотів розвідувальної та бойової авіації поблизу її кордонів".

 

No comments:

Post a Comment