August 05, 2021

04.08.2021: З 5 серпня змінено умови в'їзду до України

З 5 серпня змінено умови в'їзду до України

  • З 5 серпня змінено умови в'їзду до України.
  • Колишній боєць "Айдара" погрожував підірвати себе в будівлі Кабміну.
  • Апеляційний адмінсуд розблокував звільнення Вітренка.
  • Борець Беленюк виборов олімпійське "золото" для України.

В Україні

  • Поліція затримала колишнього бійця батальйону "Айдар", який погрожував підірвати себе гранатою в приміщенні Кабміну. ЗМІ та поліція не озвучили його вимоги.
  • РНБО доручила Кабміну покласти обов'язки голови правління Укрзалізниці на міністра інфраструктури Кубракова.
    Оголошено переможця конкурсу на главу Митної служби. Його виграв колишній директор аеропорту "Бориспіль" Рябикін, якого було призначено в. о. глави служби за спрощеною процедурою в листопаді 2020 р.
    Кабмін вирішив перетворити держпідприємство "Павлоградський хімзавод" на акціонерне товариство зі 100 % держпакетом акцій. Завод є критично важливим для оборони – він виробляє вибухові речовини та компоненти ракетного палива, а також утилізує паливо, термін придатності якого скінчився.
    Уряд затвердив єдиний порядок надання послуги комплексної реєстрації підприємницької діяльності через портал "Дія".
  • Апеляційний адмінсуд розблокував припис Нацагентства з питань запобігання корупції про незаконність призначення глави Нафтогазу Вітренка. Отже, наглядова рада компанії зобов'язана розірвати з ним контракт.
  • Вищий антикорупційний суд відправив колишнього суддю Чауса під домашній арешт з обов'язком носіння електронного браслета.
  • Шевченківський райсуд Києва змінив запобіжний захід підозрюваній у вбивстві журналіста Шеремета лікарю Кузьменко з цілодобового домашнього арешту на нічний домашній арешт.
  • Господарський суд Запорізької області ухвалив рішення про повернення в держвласність підприємства "Запорізький титано-магнієвий завод". ЗТМК у 2013 р купив олігарх Фірташ через офшорну компанію, яка не виконала інвестиційні зобов'язання. Компанія оголосила, що рішення суду буде оскаржене.
  • Івано-Франківська міська організація "Голосу" в повному складі вийшла з партії на знак незгоди з авторитарною політикою керівництва.
  • Померли від опіків ще 2 шахтарі, які постраждали внаслідок підземного вибуху на шахті олігарха Ахметова в Покровську.
  • На міжбанку стався курсової розворот, попри на активні продажі валюти агрохолдингами та металургійними комбінатами. Нерезиденти купували валюту під виведення дивідендів. Ринок готовий до подальшого підвищення курсу долара після анонсованого прем'єр-міністром Шмигалем випуску держоблігацій у розмірі 20 млрд грн для фінансування іпотечних програм через "Українську фінансову житлову компанію". Курс на четвер встановлено на позначці 26,91 ₴/$ (+0.07 грн), 31,95 ₴/€ (+0,06 грн), 3,69 ₴/10 руб (+0,01 грн).

Пандемія коронавірусу

  • В Україні зростають обсяги тестування на коронавірус, відповідно, зросла до 1052 кількість виявлених інфікованих. Виписано 542 хворих, померли – 25, вакциновано майже 160 тис. осіб. У світі зафіксовано 684 тис. випадків захворювання, більшість – у США, Індії та Бразилії, померли 10,1 тис. хворих. Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Гебреєсус заявив, що однією вакцинацією пандемію побороти не можна – треба докласти додаткових зусиль громадської охорони здоров'я та "соціальні заходи".
    З 5 серпня змінюються правила перетину кордону України. Вакциновані громадяни будуть в'їжджати в країну без перешкод за наявності документа про одне чи дві щеплення, іноземці – за умови наданні довідки про повну вакцинацію препаратами, які затверджено ВООЗ. В іншому випадку, ті, хто в'їжджають мусять встановити в себе в телефоні додаток "Дій вдома" й розпочати самоізоляцію за 72 години, якщо не дістануть у цей проміжок часу негативний результат тесту. Для осіб, які прибули з Росії та Індії й перебували там понад 7 діб, встановлюється обов'язкова 14-денна самоізоляція. Отже, для мешканців ОРДЛО, які приїхали в Україну через Росію, ця норма не діятиме.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли з артилерії та мінометів позиції українських військ у Південному в околицях Горлівки. Перестрілки сталися на ділянці фронту на схід від траси Донецьк-Маріуполь – у Гранітному, Мирному, Павлополі, а також в Авдіївці й на півночі Луганської області – на трасі Р-66 у Новотошківському та в районі КПВВ – у Золотому. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу дістав бойову травму український боєць.

Україна та світ

  • Офіс президента повідомив про відрядження до Вашингтону міністра закордонних справ Кулеби та очільника Офісу президента Єрмака для підготовки зустрічі президентів Зеленського та Байдена.
  • Після загибелі керівника "Білоруського будинку" Шишова президент Зеленський заявив, що правоохоронні органи України забезпечуватимуть захист громадян Білорусі, яким може загрожувати небезпека.
  • На Олімпіаді в Токіо першу золоту медаль для України виграв борець Беленюк – депутат Верховної Ради від партії "Слуга народу". Ще одну бронзову медаль виборола спортсменка Лузан у веслуванні на байдарках та каное.

No comments:

Post a Comment