August 02, 2021

01.08.2021: Шмигаль повідомив, що на "інвестнянь" уже є 25 претендентів

Шмигаль повідомив, що на "інвестнянь" уже є 25 претендентів

  • Шмигаль повідомив, що на "інвестнянь" уже є 25 претендентів.
  • Колишній суддя Чаус "знайшовся" в СБУ.

В Україні

  • Прем'єр-міністр Шмигаль заявив, що вже 25 інвесторів хочуть скористатися пільгами закону про "інвестнянь".
  • За твердженням чиновників уряду, понад 50 % об'єктів уже готові до опалювального сезону.
  • Адвокат колишнього судді Чауса Кравець повідомив, що йому дозволили зустрітися з підзахисним. За словами адвоката, стан Чауса поганий, але йому надається медична допомога й він перебуває "під охороною СБУ". Суд постановив, що Чаус мав бути взятий під варту детективами НАБУ, тому низка адвокатів заявили про порушення законодавства працівниками та керівництвом СБУ.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні в неділю було зроблено всього 38 тис. щеплень від коронавірусу. Підтверджено тестами 265 випадків зараження, померли 4 хворих, одужали – 176. У світі, за даними сайту Worldometers, зафіксовано 466 тис. випадків інфікування, померли 7,3 тис. осіб.
    Компанія Apple видалила зі свого магазину додатків програму знайомств для противників вакцинації. Головний інфекціоніст США Фаучі заявив, що з поширенням штаму "дельта" епідеміологічна ситуація в країні гіршатиме, проте влада не планує оголошувати ще один "локдаун". Всесвітня організація охорони здоров'я стверджує, що в країнах із низьким рівнем вакцинації підвищується ймовірність виникнення нових, більш небезпечних штамів, які зроблять наявні вакцини неефективними. Компанії Pfizer та Moderna оголосили про підвищення цін на свої препарати проти коронавірусу.
    Глава парламентського комітету Радуцький заявив, що влада планує впроваджувати обмеження для невакцинованих громадян.

Війна

  • На Донбасі в неділю було відносно спокійно, лише на 2 ділянках фронту – у районі Авдіївки та Попасної сталися перестрілки зі стрілецької зброї та гранатометів, а на півночі Луганської області було припинено спробу ведення окупантами авіарозвідки за допомоги безпілотника "Орлан-10". За зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців протягом доби не було.

Україна та світ

  • Влада Литви повідомляє про величезний потік нелегальних мігрантів із Білорусі, які прориваються через кордон. На заставах скупчилися сотні мігрантів, частину з них переведено до польового табору для утримання мігрантів з Азії та Африки. Білоруську атлетку Тимановську влада спробувала вивезти з Японії після того, як вона написала повідомлення в соцмережах із критикою дій Національного олімпійського комітету. Японські прикордонники та поліція запобігли спробі евакуації й залишили її в аеропорту. Кілька європейських країн запропонували Тимановській політичний притулок.


 

No comments:

Post a Comment