July 26, 2021

25.07.2021: Байден і Харріс не приїдуть на саміт "Кримської платформи"

Байден і Харріс не приїдуть на саміт "Кримської платформи"

  • Байден і Харріс не приїдуть на саміт "Кримської платформи".
  • Україна здобула ще одну бронзову медаль Олімпіади.

В Україні

  • Після протестів лікарів у Харківській області чиновники МОЗ та облдержадміністрації пообіцяли розв'язати проблему виплати зарплати, але спробували перекласти вину на керівництво районної лікарні.

Пандемія коронавірусу

  • За даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні підтверджено тестами 213 випадків зараження коронавірусом, одужали 170 хворих, померли – 2. Щеплено різними вакцинами 49 тис. осіб, усього з початку кампанії – майже 3,1 млн.
    У світі в неділю зафіксовано 427 тис. випадків зараження, померли 6,8 тис. людей. Сенат Франції підтримав законопроєкт уряду про запровадження додаткових обмежень для нещеплених громадян – крім доступу до місць культури та відпочинку влада хоче поширити дію "паспортів вакцинації" на відвідування ресторанів та подорожі поїздом і літаком. Влада Німеччини має намір заборонити невакцинованим громадянам відвідування ресторанів, кінотеатрів та стадіонів через швидке зростання кількості випадків зараження новим штамом вірусу. У Греції в суботу поліція застосувала сльозогінний газ та водомети для розгону демонстрації противників примусової вакцинації медпрацівників, персоналу будинків для осіб похилого віку, вчителів та співробітників турфірм.
    Португалія із 26 липня до 8 серпня відкриває кордони для туристів з України.

Війна

  • Окупанти на Донбасі обстріляли позиції українських військ із мінометів у районі Горлівки – у Нью-Йорку (Новгородському). Перестрілки сталися в Пісках та Авдіївці в околицях Донецька, у Південному (Чигирях) у районі Горлівки, а також у Луганській області – у Новозванівці в околицях Попасної, у Причепилівці та Кримському в районі траси Р-66. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілів дістав поранень український військовослужбовець, ще одного – травмовано.

Україна та світ

  • Російський президент Путін на параді на честь дня ВМФ пригрозив "ворогам" "непоправним ударом" флоту "якщо це буде необхідним".
  • Тимчасовий повірений у справах США в Україні Кент заявив, що в саміті "Кримської платформи" президент та віцепрезидент країни участь не братимуть. США буде представлено одним із членів уряду.
  • На Олімпіаді в Токіо шпажист Рейзлин виборов для України ще одну бронзову медаль.

No comments:

Post a Comment