July 25, 2021

24.07.2021: Газпром пропонує закуповувати російський газ в обмін на подовження транзиту

Газпром пропонує закуповувати російський газ в обмін на подовження транзиту

  • Газпром пропонує закуповувати російський газ в обмін на подовження транзиту.
  • В усьому світі відбулися масові акції проти коронавірусних обмежень.
  • Українка виборола бронзову медаль Олімпіади в Токіо.

В Україні

  • У Харківській області відбулася маніфестація працівників однієї з лікарень, які вимагали виплати зарплати та надбавок за лікування хворих на коронавірус, а також скасування рішення влади про закриття установи. Протестувальники перекривали міжнародну автотрасу протягом години.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні підтверджено тестами 286 випадків інфікування коронавірусом, одужали 159 хворих, померли – 12. За добу вакциновано 72 тис. осіб. За даними сайту Worldometers, у світі зафіксовано 491 тис. нових випадків зараження, померли 8,3 тис. осіб. У кількох містах Франції відбулися масові демонстрації, учасники яких протестували проти запровадження "паспортів здоров'я". У них узяли участь понад 100 тис. людей. Після протестів парламент країни змінив законопроєкт про "перепустки", виключивши з нього обов'язкову вакцинацію всіх громадян країни віком понад 12 років. Багатотисячні маніфестації проти примусової вакцинації відбулися в кількох містах Австралії, де введено жорсткі обмеження, а також ще в кількох країнах. У всіх місцях протестувальників розігнали поліціянти. В Україні "антикоронавірусні" акції відбулися в Києві, Львові, Дніпрі, Миколаєві. Переважна більшість громадян США, що ще не дістали щеплень, не планують вакцинуватися, попри зростання кількості випадків зараження. Влада Індії планує прищеплювати дітей, починаючи з вересня. З 27 липня для туристів з України дозволено в'їзд до Іспанії за умови пред'явлення довідки про вакцинацію або заперечного результату тесту на коронавірус.

Війна

  • На Донбасі тривають бойові дії із застосуванням мінометів. Перестрілки та вогневі контакти сталися в Широкиному на азовському узбережжі, у Водяному в околицях Донецька, у Нью-Йорку (Новгородському) та Південному в районі Горлівки, у Луганській області – у Новоолександрівці в околицях Попасної. У Новотошківському на трасі Р-66 та в Золотому, поблизу ділянки розведення військ, окупанти обстріляли позиції українських військ із протитанкового ракетного комплексу. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат за добу серед українських військовослужбовців не було. У шпиталі Харкова помер боєць, який дістав важкого поранення минулого тижня. За інформацією місії ОБСЄ, "армії республік" проводять масштабні військові навчання поблизу лінії фронту, до яких залучено понад сто одиниць техніки: важка артилерія, танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери та ЗРК "Стріла-10".

Україна та світ

  • Колишній посол США в Україні Тейлор повідомив, що американська адміністрація вже визначилася з кандидатурою посла в Києві. Тейлор заявив, що він особисто виступає проти будівництва російського газогону "Північний потік-2", але покладається на правильність рішення президента Байдена та його оточення.
    Глава Нафтогазу Вітренко назвав неприйнятною пропозицію Газпрому щодо збереження транзиту через Україну в обмін на закупівлю газу. Пресслужба Газпрому заявила, що його глава Міллер подібне не пропонував, а лише згадав про подібну можливість під час спілкування з партнерами з Німеччини.
    Тимчасовий повірений у справах США в Україні Кент вважає обов'язком Росії завершити війну. Він назвав бойові дії на Донбасі війною, розв'язаною Росією, а не "конфліктом".
  • Міністр закордонних справ РФ Лавров звинуватив США в створенні "розкольницької та безправної церковної структури" – Православної церкви України, За його словами, подібний процес триває й у Сербії.
  • На Олімпіаді в Токіо Україна здобула  першу бронзову медаль. Її завоювала дзюдоїстка Білодід.

 

No comments:

Post a Comment