June 06, 2021

05.06.2021: Верховний суд підтвердив перемогу Вірастюка на виборах до Верховної Ради

Верховний суд підтвердив перемогу Вірастюка на виборах до Верховної Ради

  • Верховний суд підтвердив перемогу Вірастюка на виборах до Верховної Ради.
  • Майже всі області країни близькі до параметрів "зеленої" карантинної зони.

В Україні

  • Верховний суд остаточно підтвердив перемогу кандидата від "Слуги народу" Вірастюка на виборах до Верховної Ради на мажоритарному виборчому окрузі в Івано-Франківській обл. На думку спостерігачів громадської мережі "ОПОРА", на виборах були зафіксовані численні порушенням, зокрема, пряме втручання депутатів президентської партії в діяльність окружної комісії. "ОПОРА" заявила про недотримання прав виборців на законне й чесне встановлення підсумків їхнього волевиявлення.
  • Мер Києва Кличко заявив про постійний тиск та погрози про усунення з посади від чиновників Офісу президента. За його словами, після нарад в Офісі правоохоронці приходять з обшуками на комунальні підприємства міста.
  • Міністерство економіки має намір внести зміни до тарифної частини Угоди про асоціацію з ЄС до наступного саміту, який заплановано на жовтень.
  • Депутат від президентської фракції Кравчук заявила, що партія "Слуга народу" готує низку законодавчих актів, що розширюють законопроєкт Зеленського про олігархів. Керівники фракції звинуватили представників великого бізнесу та "деяких політиків" у "допомозі олігархам".

Київ

  • Мер Києва Кличко пообіцяв відкрити станцію метро "Виноградар" до кінця 2021 р.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні впродовж доби зроблено 40,1 тис. щеплень. Проведено 32,3 тис. тестів на коронавірус, підтверджено зараження 0,9 тис. осіб, одужали – 4,5 тис., померли – 42. Від громадян з окупованих територій, які виявили бажання пройти вакцинацію, не вимагатимуть проходження самоізоляції. На думку чиновників МОЗ, більшість областей країни незабаром можуть бути оголошені "зеленою" карантинною зоною. У світі, за даними сайту Worldometers, зафіксовано 399 тис. випадків зараження, померли – 9,3 тис. людей.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли українські війська з мінометів у Пісках на околиці Донецька. Штаб операції об'єднаних сил повідомив, що протягом доби армія зазнала втрат – унаслідок підриву на вибуховому пристрої зазнав поранення український військовослужбовець.

Україна та світ

  • Колишній президент США Трамп розкритикував чинного главу Білого дому Байдена за схвалення будівництва газогону "Північний потік-2". Байден заявив, що США не прагнуть конфлікту з Росією, проте готові встати на захист демократичних цінностей. Він висловив готовність протидіяти загрозі ЄС із боку Росії, з проблемою російської агресії в Україні тощо.
    Співголова німецької партії "Союз 90-Зелені" Хабек звинуватив уряд країни в протидії європейським прагненням України, а також у підтримці будівництва "Північного потоку-2", який безпосередньо впливає на безпеку України та підриває європейські санкції проти РФ.
    Міністр внутрішніх справ Аваков очікує провокацій та терактів на українській ГТС після завершення будівництва російського газогону.
  • Генеральний секретар НАТО Столтенберг застеріг російського та білоруського президентів від дестабілізації ситуації на східному фланзі Альянсу. Він заявив, що НАТО стане на захист своїх членів, насамперед країн Балтії та Польщі, у разі ескалації на їхніх кордонах.

No comments:

Post a Comment