May 30, 2021

29.05.2021: У Києві вже можна вакцинуватися за живою чергою

  • У Києві вже можна вакцинуватися за живою чергою.

Пандемія коронавірусу

  • Лабораторії підтвердили 1,7 тис. випадків зараження на коронавірус, одужали – 5,7 тис. хворих, померли – 84. Усього впродовж доби зроблено 32,5 тис. тестів. У суботу щеплено 8,6 тис. людей., а всього з початку кампанії щеплення дістали трохи більш ніж 1 млн громадян. У світі заразилися 491 тис. осіб, померли від ускладнень – 10,9 тис.
    Згідно з результатами дослідження інфекціоністів США, імунітет у перехворілих коронавірусів зберігається протягом тривалого часу і їм не потрібні щеплення. Подібні дані також дістали українські вчені. Розвідслужби Великобританії не виключають, що коронавірус створений штучно в китайській лабораторії у Вухані. Японське уряд подовжив режим надзвичайного стану до 20 червня.
    Міністр охорони здоров'я Ляшко оголосив, що в червні до України заплановано поставити 700 тис. доз вакцини AstraZeneca за програмою Covax й ще кількасот тисяч доз препарату Pfizer/BionNTech. Він заявив, що за умови зниження кількості заражень країна може перейти до "зеленої" зони, що дасть можливість відвідувати ЄС навіть без "паспорта вакцинації". За його словами, найближчим часом планується скасування проходження ПЛР-тесту після повернення з Туреччини. У вихідні в Києві почалася вакцинація через живу чергу тих, хто записався на щеплення в додатку "Дія".

Війна

  • На Донбасі окупанти вели обстріли з мінометів, протитанкових ракетних комплексів та гранатометів в околицях Горлівки – у Шумах, Новгородському та Майорську, а також на півночі Луганської обл. – у Новозванівці в районі Попасної та в Причепилівці неподалік від траси Р-66. За зведенням штабу операції об'єднаних сил, армія завершила добу без втрат.

Україна та світ

  • Посол України в Німеччині Шевченко не виключає змінення позиції німецької влади щодо добудови "Північного потоку-2" у разі поразки на виборах партії ХДС канцлера Меркель.
  • Міністерство оборони оголосило про плани НАТО щодо надання Україні оновленого пакета цілей партнерства до 2025 р.
  • Глава Європарламенту Сассолі вважає за необхідне посилити санкції проти російських чиновників та надати підтримку громадянському суспільству та дисидентам у РФ та Білорусі. Президент Білорусі Лукашенко зустрівся із російським президентом. За словами прессекретаря Путіна Пєскова, під час переговорів обговорювалася ситуація навколо посадки літака Ryanair у Мінську та надання ще одного траншу кредиту білоруському урядові в розмірі $0,5 млрд.Журналіста Протасевич, якого було знято з літака, поміщено до СІЗО КДБ Мінська.

 

No comments:

Post a Comment