May 16, 2021

15.05.2021: Стефанишина сподівається на швидке набуття Україною ПДЧ НАТО

Стефанишина сподівається на швидке набуття Україною ПДЧ НАТО

  • Стефанишина сподівається на швидке набуття Україною ПДЧ НАТО.
  • На Донбасі тривають бої місцевого значення.

В Україні

  • Глава Держспецзв’язку Щиголь стверджує, що на прикордонній території Волинської, Рівненської, Житомирської та Чернігівської областей немає українського телесигналу, тому мешканці дізнаються новини про Україну через російське телебачення. Він наполягає на якнайшвидшому будівництві "мультиплексу" для покриття цих територій безоплатним українським телемовленням.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні впродовж доби проведено 38,9 тис. тестів на коронавірус, підтверджено 3,6 тис. випадків інфікування, померли – 133 хворих, одужали – 7,9 тис. У світі зафіксовано 634 тис. випадків зараження, померли 12,1 тис. людей.
    Португалія скасовує заборону на в’їзд туристів із країн ЄС, Великобританії та Ізраїлю, а Італія пом’якшує карантинні обмеження (від туристів потрібно лише тест або цифровий пропуск з інформацією про захворювання або щеплення від коронавірусу).

Війна

  • Бої зі застосуванням мінометів тривають на ділянці фронту на схід від Маріуполя – у Широкиному та Водяному, в околицях Донецька – у Мар’їнці, Невельському, Пісках, Опитному та Горлівки – у Новгородському та Гладосовому. Перестрілки сталися в Старогнатівці на схід від Волновахи, а також у Новотошківському на трасі Р-66 на півночі Луганської обл. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, армія знову зазнала втрат – унаслідок обстрілу дістав поранень український боєць.
    "ДНР" та "ЛНР" оголосили "призов резервістів" із "мобілізаційного резерву", через "погрози з боку України".

Україна та світ

  • Генеральний секретар НАТО Столтенберг заявив, що Росія не припиняє агресивні дії, тому Захід мусить забезпечувати її військове стримування. Держдума РФ планує наступного тижня денонсувати договір про "відкрите небо", який дає змогу проводити невійськові інспекційні польоти над територією країн-підписантів. Ексзаступник. глави НАТО Вершбоу вважає, що члени Альянсу не поспішають надавати членство Україні через острах спровокувати нову агресію РФ. Віцепрем’єр-міністр Стефанишина заявила, що Україна наполягатиме на виконанні обіцянки про членство, яку вона отримала на саміті у 2008 р.

 

No comments:

Post a Comment