May 09, 2021

08.05.2021: ЗМІ поширили аудіозапис розмови Медведчука та Пушиліна

ЗМІ поширили аудіозапис розмови Медведчука та Пушиліна

  • ЗМІ поширили аудіозапис розмови Медведчука та Пушиліна.
  • Зеленський і Левітс підписали декларацію про перспективу вступу України в ЄС.

\В Україні

  • Нацполіція перед 9 травня попередила населення про відповідальність за використання комуністичної символіки.
    Президент РФ Путін привітав зі святом лідерів союзних країн, а також народи Грузії та України.
    ЗМІ поширили аудіозапис розмови з привітаннями з Днем перемоги, можливими учасниками якого є "лідер ДНР" Пушилін та голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", кум російського президента Медведчук.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні впродовж доби проведено 46,5 тис. тестів, підтверджено інфікування 5,3 тис. осіб, померли – 193 хворих, одужали – 9,2 тис. У суботу у світі зареєстровано 783 тис. випадків зараження, померли 13 тис. людей.
    Єврокомісія затвердила контракт із Pfizer/BioNTech на постачання ще 1,8 млрд доз вакцини. Голова Європейської Ради Мішель вбачає, що скасування патентів на вакцини не призведе до поліпшення ситуації з вакцинацією та до зростання виробництва препаратів. Папа Римський Франциск висловився в підтримку припинення дії таких патентів. Канадський уряд висловив готовність до обговорення цього питання.
    Польський уряд розпочинає вакцинацію молоді. Аргентинські партії домовилися про перенесення парламентських виборів через епідемію. Іспанія скасувала режим надзвичайної ситуації, який діяв понад пів року із забороною на поїздки громадян між регіонами. Глава Єврокомісії фон дер Ляєн оголосила, що "сертифікат вакцинації" планується впровадити до початку червня. За її словами, влада ЄС прагне якомога швидше відкрити можливість подорожей усередині ЄС та іноземний туризм. Італія із середини травня планує скасувати заборони на приїзд туристів із Європи, Великобританії та Ізраїлю.
    У Франції від тромбозу помер чоловік, якого було вакциновано препаратом AstraZeneca, стан ще одного – важкий.

Війна

  • 8 травня на Донбасі тривали бойові дії зі застосуванням артилерії та мінометів навколо Донецька – у Мар’їнці, Опитному, Авдіївці, в околицях Горлівки – у Новгородському та Південному, а також на півночі Луганської обл. – у Золотому, неподалік від КПВВ на окуповану територію, що так і не відкрито. У Мар’їнці окупанти обстріляли об’єкти інфраструктури. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, українські війська відкривали вогонь у відповідь на обстріли, втрат серед військовослужбовців та мирного населення немає. У шпиталі помер боєць, якого важко поранив снайпер 28 квітня.
    Президент Зеленський відвідав із послами "Великої сімки" сел. Мілове в Луганській обл. на кордоні з Росією, де поклав квіти до меморіалу загиблим у Другій світовій війні.

Україна та світ

  • Президенти Зеленський і Левітс підписали декларацію про підтримку Латвією перспективи вступу України до ЄС.


 

No comments:

Post a Comment