May 03, 2021

02.05.2021: В Одесі відбулися маніфестації в пам’ять загиблих 2 травня 2014 р

В Одесі відбулися маніфестації в пам’ять загиблих 2 травня 2014 р

  • В Одесі відбулися маніфестації в пам’ять загиблих 2 травня 2014 р.
  • Росія видала вже 527 тис. паспортів жителям ОРДЛО.

В Україні

  • Члени комітету з вибору наглядових рад держкомпаній повідомили прем’єр-міністра Шмигаля про припинення роботи до моменту, поки не зрозуміють план реформи корпоративного управління. Кабмін запропонував членам наглядової ради Нафтогазу залишитися на посадах до обрання нового складу ради.
  • В Одесі відбулися маніфестації в пам’ять загиблих уі зіткненях із міліцією та під час пожежі в Будинку профспілок 2 травня 2014 р.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні протягом доби було проведено всього 16 тис. тестів на коронавірус, підтверджено інфікування 2,8 тис. людей, померли – 154 хворих, одужали – 5,6 тис. У світі в неділю зафіксовано 680 тис. випадків зараження на коронавірус, 10 тис. осіб – померли. Понад половину підтверджених випадків інфікування зареєстровано в Індії.
    В Україні в "червоній" карантинній зоні залишаються 7 областей – Житомирська, Запорізька, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська.
    МОЗ Ізраїлю повідомив про вакцинування 75 % дорослого населення країни. Уряд Чехії оголосив, що громадяни віком від 16 років із червня зможуть дістати щеплення без черги.
    У столиці Бельгії Брюсселі відбувся нелегальний "антикоронавірусний" фестиваль, учасники якого вступили в зіткнення з поліцією.

Війна

  • У святковий день на Донбасі зафіксовано лише два випадки порушення режиму припинення вогню. Окупанти обстріляли зі стрілецької зброї позиції українських військ у Пісках на околиці Донецька й у Катеринівці неподалік від Попасної Луганській обл.

Україна та світ

  • МВС РФ повідомив про видавання 527 тис. російських паспортів жителям ОРДЛО, у набутті громадянства відмовлено всього 2 тис. претендентів. Міністр закордонних справ Кулеба звинуватив Росію в торпедуванні переговорів з урегулювання на Донбасі в "мінському" та "нормандському" форматах.
  • У Німеччині в парламентському рейтингу в лідери вийшла Партія зелених, яка обійшла владну партію ХДС/ХСС на 3 %. Кандидат у канцлери від Зелених Бербок висловлюється проти вступу України до НАТО та ЄС.


 

No comments:

Post a Comment