April 26, 2021

25.04.2021: Нафтогаз оголосив "річний" тариф на газ

Нафтогаз оголосив "річний" тариф на газ

  • Нафтогаз оголосив "річний" тариф на газ.
  • Львівська область із понеділка – у "жовтій" карантинній зоні.

В Україні

  • Нафтогаз оголосив "річний" тариф для населення на постачання газу з 1 травня 2021 р до 30 квітня 2022 року в розмірі 7,98 грн/м³ не враховуючи ПДВ та вартість транспортування.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні в неділю зроблено 25,2 тис. тестів, зараження знайдено в 5,1 тис. людей, одужали – 6,9 тис. хворих, померли – 195. У світі впродовж доби підтверджено 727 тис. випадків інфікування, померли 9,9 тис. осіб.
    З 26 квітня Львівську область переведено до "жовтої" карантинної зони. Голова ПЦУ Епіфаній заявив, що церкви на Великдень будуть відкриті з дотриманням карантинних обмежень згідно з епідемічним зонуванням.
    З 26 квітня переважна частина регіонів Італії переходить до "жовтої" зони – відчиняються літні майданчики ресторанів, з певними обмеженнями – кінотеатри, театри та музеї. ЄС планує цього літа відкрити кордони для громадян третіх країн, які дістали щеплень препаратами, що затвердило Європейське агентство з лікарських засобів.

Війна

  • На Донбасі тривають бойові дії із застосуванням мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Позиції українських військ були обстріляно на приморському фронту в районі узбережжя Азовського моря – у Широкиному та Водяному, у Пісках на околиці Донецька, у Новгородському та Південному в околицях Горлівки, у Луганському та Троїцькому в районі Світлодарського водосховища, а також на півночі Луганської обл. у Попаснянському районі – у Катеринівці та Новозванівці. З мінометів було обстріляно житлові будинки у Водяному. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок обстрілів втрат серед українських військовослужбовців та мирного населення немає.
    Глава української делегації на переговорах тристоронньої контактної групи Кравчук назвав "історичною подією" погодження "у першому читанні" механізму верифікації порушень режиму припинення вогню. Гарантій погодження цього документа "республіками" й Росією немає. Окупанти постійно одержують із Росії озброєння, зокрема, танки та РСЗВ, а також паливо й боєприпаси, проводять навчання на полігонах у межах зони відведення техніки.

Україна та світ

  • За даними Стокгольмського інституту дослідження проблем миру (SIPRI) у рік пандемії держави прискореними темпами нарощували військові арсенали. У 2020 році країни витрачали на оборону в середньому 2,4 % ВВП, проти 2,2 % торік, хоча це зростання можна пояснити скороченням зростання економіки. Воєнні витрати США у 2020 р виросли до 4,4 % завдяки зростанню інвестицій у наукові дослідження та модернізацію озброєнь. Росія витратила на оборону 4,3 % ВВП.
  • Росія формує список "недружніх" країн, до нього вже включено США.
  • Суд Праги відправив під арешт 3 з 5 чеських громадян, які, за версією слідства, брали участь у бойових діях на Донбасі на боці "республік".


 

No comments:

Post a Comment