April 25, 2021

24.04.2021: YouTube заблокував канали, що належать Медведчуку

YouTube заблокував канали, що належать Медведчуку

  • YouTube заблокував канали, що належать Медведчуку.
  • Швеція попереджає, що виведення російських військ не знижує загрозу агресії.
  • Росія закрила до листопада акваторію Криму для міжнародного плавання.

В Україні

  • Президент Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про запровадження кримінальної відповідальності за контрабанду із пропонуванням його першочергового розгляду.
  • Відеохостинг YouTube заблокував на вимогу української влади канали телекомпаній 112-Україна та ZIK, фактичним власником яких є кум російського президента, глава політради партії "Опозиційний блок – За життя" Медведчук. На каналі телекомпанії NewsOne транслюється контент "Першого незалежного каналу" (ПНК), на якому працюють практично всі журналісти каналів, що потрапили під санкції. Міністр культури Ткаченко заявив, що блокування каналів свідчить про розуміння світовою спільнотою дій України щодо боротьби з російською пропагандою.

Пандемія коронавірусу

  • За інформацією МОЗ, у країні в суботу проведено 54,3 тис. тестів на коронавірус, виявлено інфікування 7,9 тис. осіб, одужали 6,6 тис. хворих, померли – 231. У світі підтверджено 821 тис. випадків зараження, померли 13,4 тис. людей.
    Комісія Кабміну з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із 25 квітня знизила рівень обмежень в Одеській обл. з "червоного" на "жовтий" після поліпшення епідситуації.
    Голова ПЦУ Єпіфаній заявив, що храми на Великдень працюватимуть, проте церква намагатиметься уникнути великих скупчень людей. Для цього планується освячення пасок на хлібокомбінатах.
    Росія направила до Молдови 142 тис. доз своєї вакцини "Супутник-V" як "гуманітарну допомогу", з них 62 тис. доз отримає "уряд" невизнаного Придністров’я. У світі, за інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, зроблено майже 1 млрд щеплень. майже чверть громадян США дістали вже обидві дози.

Війна

  • На Донбасі тривають бойові дії зі застосуванням мінометів: на приморській ділянці фронту – у Водяному та Лебединському, в околицях Донецька – у Пісках та Горлівки – у Новгородському, а також у районі Світлодарського водосховища – у Троїцькому. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, під час боїв армія втрат не зазнала.

Україна та світ

  • Міністр закордонних справ Німеччини Маас не підтримує постачання зброї Україні. Кандидат у канцлери від Партії зелених Бербок заявила, що Україні не варто сподіватися на набуття членства в НАТО до завершення конфлікту з Росією. Ця думка цілком збігається з висловлюваннями офіційних осіб країни. Посол у Німеччині Мельник уважає, що політика країни щодо України не зміниться після осінніх виборів до парламенту – Бундестагу, а у війні з Росією нам треба покладатися лише на власні сили.
    Міністри закордонних справ Грузії та України домовилися про координацію дій для вступу в ЄС і НАТО, зокрема, про отримання плану дій щодо членства (ПДЧ) в Альянсі.
  • Росія закрила для іноземних суден до 31 жовтня західну та південну акваторію Чорного моря, поблизу узбережжя окупованого Криму, крім Керченської протоки.
    На думку шведських військових аналітиків, Росія використала весняні навчання для перекидання техніки до місць розгортання підрозділів, а відвела лише особовий склад. Такий маневр дасть змогу протягом кількох днів знову сконцентрувати в цих районах наступальне угруповання військ. Міністр оборони Швеції Хультквіст заявив, що РФ залишила собі свободу дій для відновлення агресії.


 

No comments:

Post a Comment