April 05, 2021

04.04.2021: Зеленський підписав указ про вакцинацію населення

Зеленський підписав указ про вакцинацію населення

  • Зеленський підписав указ про вакцинацію населення.
  • У виборчому окрузі в Івано-Франківській обл. тривають суди.

В Україні

  • У мажоритарному окрузі в Івано-Франківській області, де, за даними Центральної виборчої комісії, переміг представник "Слуги народу" Вірастюк, тривають судові процеси. Представник партії "За майбутнє" Шевченко, що посів друге місце, заявив, що суди визнали незаконним перерахунок голосів на 2 ділянках, де Вірастюк програв. У ще 8 позовах суди Шевченку відмовили. Громадянська мережа "Опора" зажадала від Нацполіції розслідувати можливі спотворення результатів голосування. Поставив вимогу розслідувати порушення і глава партії "Слуга народу" Корнієнко.
  • Президент Зеленський ввів у дію рішення РНБО про боротьбу з контрабандою та введення санкцій проти українських громадян і юросіб. Більшість юристів вважають ці укази протизаконними, оскільки контрабанда підпадає під дію Кримінального кодексу, а президент не має права припиняти господарську діяльність підприємств, якщо вона не пов’язана з фінансуванням тероризму.
  • Директор підприємства "Оператор ГТС України" Макогон констатував зниження прокачування російського газу через Україну. Після запуску 2 нитки "Турецького потоку" та Трансбалканського газогону, повністю припинено транзит газу через Україну до Румунії.
  • Найбільша кількість заявок на отримання держпідтримки проєктів за законом про "інвестнянь" подали агрохолдинги із загальною сумою оголошених інвестицій $363 млн.

Пандемія коронавірусу

  • Міністр охорони здоров’я Степанов повідомив, що в Україні в неділю проведено 34,7 тис. тестів, підтверджено зараження 10,2 тис. осіб, померли від ускладнень – 254 хворих., одужали – 4,9 тис. За даними сайту Worldometers, у світі впродовж доби зареєстровано 535 тис. випадків інфікування, померли 6,7 тис. людей.
  • Глава парламенту Разумков заявив, що для запровадження в країні комендантської години потрібно оголошення надзвичайного стану президентом, після чого указ має затвердити Верховна Рада. МОЗ відніс до "червоної" карантинної зони 10 регіонів та Київ. Київська поліція провела рейди і склала 173 протоколи про порушення карантину.
  • Президент Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО про національний план вакцинації населення від коронавірусу з охопленням більшості дорослого населення країни до грудня 2021 р.
  • Через карантин в Україні зріс попит на велосипеди та інший малий колісний транспорт.
  • У Миколаєві підприємці вигнали співробітників поліції та заст. голови облдержадміністрації, які спробували закрити ринок, оскільки місто віднесено до "червоної" карантинній зоні. Підприємці резонно вказали, що, на відміну від супермаркетів, на ринках скупченість людей мінімальна, а вони змушені сплачувати оренду та податки незалежно від того, працюють чи ні.
  • Греція подовжила обмеження на міжнародне авіасполучення до 19 квітня – скасовано більшість рейсів із країн, що не входять до ЄС, крім Великої Британії та Ізраїлю.

Війна

  • На лінії бойових дій на Донбасі майже добу було тихо – окупанти обстріляли з гранатометів та стрілецької зброї позиції українських військ у Південному в околицях Горлівки. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців не було. Волинська облдержадміністрація оголосила про загибель у зоні бойових дій у суботу та неділю двох військовослужбовців – мешканців області.

Тренди

  • Прем’єр-міністр Шмигаль оголосив про поліпшення споживчих настроїв населення. За його словами, про це свідчать зростання зарплати й обігу роздрібної торгівлі.


 

No comments:

Post a Comment