March 28, 2021

27.03.2021: Чернігівську область також оголошено "червоною" карантинною зоною

Чернігівську область також оголошено "червоною" карантинною зоною

  • Чернігівську область також оголошено "червоною" карантинною зоною.
  • Резніков пообіцяв депортувати всіх, хто переселився до Криму після окупації.

В Україні

  • Президент Зеленський оголосив, що указ про призначення Тупицького суддею Конституційного суду скасовано за результатами аудиту рішень, які прийняв колишній президент Янукович, Зеленський запропонував судді піти на "заслужений відпочинок". Представник президента в Конституційному суді Веніславський звинуватив Тупицького в підтримці російської окупації та анексії Криму у 2014 р. Глава партії "Слуга народу" Корнієнко заявив, що дії Тупицького погрожували євроінтеграції України, оскільки підірвали антикорупційну вертикаль і могли позбавити країну підтримки міжнародних партнерів.
  • "Почесного командира" батальйону Донбас, колишнього депутата Семенченка шпиталізовано після відправлення до СІЗО за ухвалою суду щодо розслідування приватною військовою компанії, яку він очолює.

Пандемія коронавірусу

  • За інформацією МОЗ, у суботу в Україні було проведено 76,3 тис. тестів на коронавірус, виявлено зараження 11,9 тис. осіб, померли – 203 хворих, одужали – 3,3 тис. людей. Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Кабміну оголосила "червоною" карантинною зоною з 29 березня ще й Чернігівську область – разом із Києвом таких зон уже 12. Водночас чиновники МОЗ скоротили список "червоних" регіонів до 10. Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що "британський" штам вірусу, який є більш агресивним, ніж інші, уже поширився всією країною, і це пояснює зростання захворюваності. Він спробував виправдати зривання кампанії вакцинації недоліками "організації роботи" чиновників. Президент Зеленський звинуватив певних "українських політиків", у тому, що їхні висловлювання заважають імпорту вакцини з Індії.
    За даними сайту Worldometers, у світі зафіксовано 580 тис. випадків зараження, померли 9,8 тис. людей. Німецька асоціація лікарів невідкладної допомоги та інтенсивної терапії закликала владу країни оголосити жорсткий “локдаун” на 2 тижні, щоби запобігти колапсу медичної системи.
    Бразилія оголосила про завершення розроблення вакцини разом із В’єтнамом та Таїландом і починає її випробування на людях у квітні.
    Американський штат Нью-Йорк запровадив "паспорта вакцинації та тестів", які надають громадянам право брати участь у масових заходах і пересуватися територією штату.

Війна

  • Окупанти на Донбасі обстріляли українські війська з мінометів на приморській ділянці фронту – у Талаківці та Водяному, а також в околицях Горлівки – у Шумах, де в п’ятницю загинули 4 українських військовослужбовців. Перестрілки та вогневі контакти сталися на схід від Маріуполя – у Водяному й Широкиному, у районі КПВВ на трасі Донецьк – Маріуполь – у Славному, у промзоні Авдіївки, у Зайцевому в околицях Горлівки, а також у Луганському – на Світлодарському водосховищі. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, армія завершила добу без втрат.

Україна та світ

  • Віцепрем’єр-міністр у справах тимчасово окупованих територій Резніков заявив, що після деокупацію всіх осіб, які незаконно переселилися до Криму з материкової Росії, буде депортовано.
  • Польська влада скасувала реєстрацію 2 суден, що належать громадянину Німеччини, за участь у будівництві газогону "Північний потік-2".

Тренди

  • Міністерство економіки пропонує уряду встановити держрегулювання цін на паливо на АЗС на період карантину.


 

No comments:

Post a Comment