March 07, 2021

06.03.2021: Закарпатті з 8 березня – у "червоній" карантинній зоні

Закарпатті з 8 березня – у "червоній" карантинній зоні

  • Закарпатті з 8 березня – у "червоній" карантинній зоні.
  • У Польщі внаслідок аварії рейсового автобуса загинули 5 українців.
  • Вселенський патріарх Варфоломій відвідає Київ у День незалежності.

В Україні

  • Директор компанії "Оператор ГТС України" Макогон заявив, що на випадок запуску газогону "Північний потік-2" і зменшення прокачування російського газу через Україну підготовлено кілька сценаріїв. Деякі з них передбачають "оптимізацію" ГТС із поступовим виведенням з експлуатації гілок, які не долучено до транзиту та постачання газу споживачам, а також вибіркову модернізацію помпового обладнання.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні протягом доби проведено 43,6 тис. тестів на коронавірус, підтверджено інфікування 7,2 тис. осіб (повторними тестами тощо), одужали – 2,1 тис. хворих, померли – 103. Комісія з техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із 8 березня оголосила Закарпаття "червоною" зоною, а Київ за покажчиками шпиталізації, за розрахунками чиновників, потрапляє до "помаранчевої" зони. МОЗ попередив фірму "Лекхім" про застосування до неї штрафних санкцій у разі несвоєчасного постачання китайської вакцини Sinovac.
    У світі, за інформацією сайту Worldometers, зафіксовано 406 тис. випадків зараження, померли 7,6 тис. хворих.
    Влада Швейцарії планує безплатно тестувати все населення на коронавірус із метою раннього виявлення заражень та якнайшвидшого виходу з карантину. Уряд Франції вважає передчасним запровадження "паспорта вакцинації" та планує зробити щеплення 30 млн громадянам до літа. У Відні відбулася масова маніфестація проти карантинних обмежень, у якій узяли участь майже 10 тис. осіб.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли позиції українських військ із мінометів та стрілецької зброї у Водяному на приморській ділянці фронту, перестрілки nf вогневі контакти сталися на північний схід від Маріуполя – у Павлополі, а також в околицях Донецька – у Мар’їнці та Пісках. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, армія завершила добу без втрат.

Україна та світ

  • Вселенський патріарх Варфоломій планує відвідати Україну й узяти участь у святкуванні 30-річчя незалежності.
  • У Польщі сталася велика автокатастрофа рейсового автобуса Познань – Херсон, у якій загинули 5 громадян України, ще 35 – травмовано.

 

No comments:

Post a Comment