February 22, 2021

21.02.2021: Міністр Степанов повідомив про початок відвантаження індійської вакцини до України

Міністр Степанов повідомив про початок відвантаження індійської вакцини до України

  • Міністр Степанов повідомив про початок відвантаження індійської вакцини до України.
  • Польща стала третім за обсягами торговельним партнером України.

Пандемія коронавірусу

  • За інформацією МОЗ, у неділю проведено 20,2 тис. тестів, підтверджено інфікування 3,2 тис. осіб, одужали – 1,4 тис. хворих, померли – 53. Ще до запровадження "адаптивного карантину" поліція Івано-Франківської обл. через швидке зростання кількості тих, хто заразилися коронавірусом у регіоні встановила 16 контрольно-пропускних пунктів для контролю та обмеження пересування громадян.
    Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що перша партія вакцини AstraZeneca вже прямує до України з індійського заводу. Журналісти з’ясували, що під виглядом фірмової вакцини до України постачатиметься дженерік CoviShield – препарат на основі базової речовини компанії AstraZeneca, який ще не пройшов третій стадії клінічних випробувань навіть в Індії. Головний санлікар Ляшко заявив, що всі громадяни зможуть вакцинуватися безоплатно й добровільно після початку масового постачання вакцин до країни.
    У світі протягом доби зафіксовано 313 тис. випадків інфікування, померли 6,3 тис. хворих. У Нідерландах відбулися протести проти карантинних обмежень. Головний інфекційний лікар США Фаучі заявив, що жителям країни доведеться носити маски й у 2022 р попри вакцинацію та повернення до нормального життя. Чорногорія почала вакцинацію населення російським препаратом "Супутник V". Сербія отримала першу партію вакцини AstraZeneca, проте більшість жителів уже щеплено китайською вакциною Sinopharm.

Війна

  • У зоні бойових дій на Донбасі впродовж доби зафіксовано лише один обстріл позицій українських військ снайпером у Світлодарську. За даними штабу операції об’єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців не було.

Україна та світ

  • Оператор будівництва "Північного потоку-2" подав німецькому регулятору запит про негайне поновлення прокладання труби в територіальних водах країни, попри судову заборону на ці роботи, яку накладено на вимогу екологічних організацій.
  • Газпром на 20 % зменшив транзит газу через українську ГТС до Європи. Це не вплине на фінансові результати Нафтогазу, оскільки контракт укладено на умовах "прокачуй або плати".
  • Польща у 2020 р стала третім за обсягами торговельним партнером України з товарообігом $7,36 млрд. Росія зсунулася на 4 місце.
  • Лідер білоруської опозиції Тіхановська визнала, що вуличні протести проти фальсифікації виборів чинним президентом Лукашенком практично припинилися. Вона назвала санкції ЄС проти білоруської влади "сміховинними".
  • Росія планує влаштувати в березні в Криму масштабні військові навчання ударних підрозділів повітряно-десантних військ, які брали участь у війні на Донбасі.

 

No comments:

Post a Comment