February 18, 2021

17.02.2021: Кабмін відновлює "адаптивний карантин" із 24 лютого

Кабмін відновлює "адаптивний карантин" із 24 лютого

  • Кабмін відновлює "адаптивний карантин" із 24 лютого.
  • Верховна Рада планує збільшити вартість послуг Google і Facebook новим податком.

В Україні

  • Верховна Рада прийняла в першому читанні закон про оподаткування електронних транскордонних послуг, які мають сплачувати інтернет-компанії, такі, як Facebook, Amazon, Netflix, Google. На думку експертів, це збільшить вартість цих послуг для українських споживачів на 20 %, оскільки постачальники включатимуть витрати у вартість.
    Прийнято постанову про визнання народних виступів на Майдані взимку 2013–2014 рр однією з ключових подій сучасної історії країни. Постанова підкреслює неприпустимість затягування розслідування "справ Майдану" та засуджує протиправні дії силових структур і судів. Колишній президент Янукович знову назвав події на Майдані державним переворотом.
  • Кабмін схвалив законопроєкт про страхування врожаю через Аграрний страховий пул.
    Прийнято постанову про можливість замовлення та відновлення водійського посвідчення через додаток для смартфонів "Дія".
    Затверджено бюджет Пенсійного фонду, що передбачає підвищення та індексацію пенсій через зростання мінімальної зарплати.
  • Президент Зеленський ввів до складу РНБО міністра в справах ветеранів Лапутіна.
  • Укрзалізниця оголосила про плани впровадження мереж wi-fi в пасажирських поїздах, починаючи зі швидкісних поїздів Інтерсіті.
  • Обсяг угод на міжбанку знову впав нижче $100 млн. Покупців валюти практично не було, тому наприкінці сесії гривня стала швидко зміцнюватися. Офіційний курс зафіксовано на позначці 27,90 ₴/$ (+0,07 грн), 33,64 ₴/€ (-0,13 грн), 3,78 ₴/10 руб (-0,01 грн). Зростання курсу гривні відбувається на тлі вкрай низького попиту на валюту з боку населення. НБУ в торгах участі не брав.

Пандемія коронавірусу

  • За інформацією МОЗ, в Україні впродовж доби проведено 64,7 тис. тестів на коронавірус, підтверджено інфікування 6,2 тис. осіб, одужали – 5,2 тис., померли – 163. Зафіксовано зростання випадків зараження та шпиталізацій хворих на Закарпатті, у Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Прем’єр-міністр Шмигаль заявив про намір відновити "адаптивний карантин" наступного тижня, Івано-Франківську область уряд планує оголосити "червоної" зоною. У ній буде розгорнуто перший в Україні мобільний шпиталь.
    У світі зафіксовано 392 тис. випадків зараження, померли – 11,4 тис. людей.
    Глава Єврокомісії фон дер Ляєн висловила здивування тим, що Росія пропонує свою вакцину іншим країнам, хоча повільно вакцинує власних громадян.Міністр Степанов оголосив, що 0,5 млн доз вакцини AstraZeneca надійдуть в Україну з Індії до кінця поточного тижня.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли українські війська з мінометів та гранатометів у Новомихайлівці в околицях Донецька, перестрілки сталися неподалік – у Славному – у районі траси Донецьк – Маріуполь, а також у Шумах і Південному в районі Горлівки. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців протягом доби не було.

Україна та світ

  • Під час відвідування президентом Зеленським Об’єднаних Арабських Еміратів було підписано угоду про уникнення подвійного оподаткування з одночасним збільшенням ставки податків, зокрема, на роялті.
  • НАТО планує на саміті у 2021 р ухвалити нову стратегічну концепцію, яка передбачатиме стримування Росії та Китаю.


 

No comments:

Post a Comment