February 14, 2021

13.02.2021: Путін нізащо не кине Донбас.

Путін нізащо не кине Донбас.

  • Путін нізащо не кине Донбас.
  • "Червоний" список скоротився до 74 країн.
  • Влада назвала "конструктивним діалогом" відмову МВФ подовжити кредитування.

В Україні

  • Імпорт електроенергії з Росії та Білорусі зростає. В. о. міністра енергетики Вітренко стверджує, що без цього імпорту можна обійтися наступного року за належної підготовки до опалювального сезону. Він висловив надію, що зиму вдасться пройти без віялових відключень електроенергії.
  • Кабмін та Офіс президента назвали "конструктивним діалогом" висновки місії МВФ, яка не вбачає можливості подовження кредитування України за програмою stand by.

Пандемія коронавірусу

  • За інформацією Міністерства охорони здоров’я, в Україні в суботу зроблено 19,2 тис. тестів на коронавірус, підтверджено зараження 3,1 тис. осіб, одужали 2 тис. хворих, померли – 45. Чиновники міністерства готують постанову уряду про критерії поділу країни на карантинні зони. Насамперед мова йде про критерії "червоних зон". Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що головною метою Кабміну є збереження життя українців, про що свідчить краща статистика смертності в Україні проти європейських країн. Головний санлікар Ляшко оголосив, що запис громадян на безоплатну вакцинацію розпочнеться 1 березня.
    Степанов стверджує, що виробники нібито відмовляються мати справу з Україною через політичні скандали навколо закупівлі китайської вакцини SinoVac.
    У світі підтверджено зараження на коронавірус 372 тис. людей, померли – 10,1 тис. МОЗ України оновив "червоний" список держав, після приїзду  з яких треба зробити тест або пройти самоізоляцію. Список скоротився з 80 до 74 країн, з нього виключено Угорщину, Білорусь, Туреччину, Болгарію.

Війна

  • За інформацією штабу операції об’єднаних сил, упродовж доби на Донбасі окупанти двічі порушили режим припинення вогню – обстріляли українські війська з гранатометів у Водяному на приморській ділянці фронту й у Старогнатівці на схід від Волновахи. Втрат серед українських військовослужбовців немає, ВСУ адекватно відреагували на обстріли.

Україна та світ

  • Російський президент Путін заявив, що РФ "нізащо не кине Донбас", бо в нього "перед очима стоять люди, які дістали травм та поранень". Член української делегації на переговорах тристоронньої контактної групи депутат Мережко заявив, що Росія відмовляється виконувати зобов’язання, які взяла на себе в рамках мінських домовленостей та визнати себе стороною конфлікту, наполягаючи водночас на безумовному виконанні положень протоколу Україною. Головною умовою РФ на переговорах є прямі переговори української влади з "республіками". МЗС України заявив, що твердження Росії про її "посередницьку" роль на Донбасі викликають лише обурення, оскільки вона вже 7 років веде в регіоні неоголошену війну.

Тренди

  • Глава Офісу президента Єрмак стверджує, що рейтинг Зеленського падає завдяки агресивній пропаганді, дезінформації та браком  контролю над телеканалами та інтернет-ресурсами. Він не виключив можливості створення коаліції "Слуги народу" з іншими парламентськими партіями.

 

No comments:

Post a Comment