January 25, 2021

24.01.2021: 25 січня в Україні закінчився жорсткий карантин

 

25 січня в Україні закінчився жорсткий карантин

  • 25 січня в Україні закінчився жорсткий карантин.
  • Путіна запросили до Давосу.

В Україні

  • На повторних виборах мера Конотопа явка склала трохи понад 30 %. Перевибори було призначено після смерті мера, якого обрали в жовтні. Секретар Харківської міської ради так і не передав до Верховної Ради документи, необхідні для прийняття рішення про призначення позачергових виборів. Попереднього мера Кернеса оголосили переможцем без фізичної присутності на засіданні виборчої комісії, а за кілька днів було оприлюднено інформацію про його смерть від ускладнень коронавірусу.

Пандемія коронавірусу

  • МОЗ відзвітував про проведення в неділю 13,9 тис. тестів, протягом доби зафіксовано всього 2,5 тис. випадків зараження, померли 63 особи, одужали – 5,7 тис. Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що епідемічну ситуацію в країні вдалося стабілізувати "завдяки локдауну", який закінчився 24 січня. Він повідомив, що уряд запроваджувати ще один "жорсткий карантин" не планує. Київська мерія оголосила про відновлення навчального процесу в школах. У разі погіршення епідситуації застосовуватиметься змішана форма навчання.
    У світі інфікування підтверджено в 455 тис. осіб, померли – 9,5 тис. хворих.
    У Нідерландах відбулися масові протести проти комендантської години. У столиці Грузії Тбілісі пройшла акція протесту проти коронавірусних обмежень. Уряд Франції планує посилити карантин через розповсюдження нового "британського" штаму коронавірусу.

Війна

  • Штаб операції об’єднаних сил повідомив про обстріл окупантами позицій українських військ у Водяному на схід від Маріуполя, у Пісках на околиці Донецька й у Південному в районі Горлівки. За офіційним зведенням, упродовж доби втрат серед українських військовослужбовців не було.

Україна та світ

  • Самохідна баржа "Фортуна" відновила укладання труби газогону "Північний потік-2" у територіальних водах Данії. Міністр довкілля Німеччини Шульце стверджує, що зупинення будівництва спричинить судові позови компанії до уряду країни. Влада Німеччини й надалі наполягає на тому, що "Північний потік-2" є виключно економічним проєктом. Президент Польщі Дуда закликав керівництво ЄС посилити санкції проти Росії за затримання опозиціонера Навального та жорстоке придушення маніфестацій. Російські ЗМІ оголосили про запрошення президента Путіна спікером Всесвітнього економічного форуму в Давосі, який розпочинається 25 січня.


No comments:

Post a Comment