January 10, 2021

09.01.2021: У Буковелі та центрі Києва населення ігнорує "жорсткий карантин"

У Буковелі та центрі Києва населення ігнорує "жорсткий карантин"

  • У Буковелі та центрі Києва населення ігнорує "жорсткий карантин".
  • У Тернополі поліція масово штрафує підприємців за порушення карантину.

Пандемія коронавірусу

  • Темпи поширення коронавірусної інфекції в Україні вже кілька тижнів поспіль досить незначні, через незначні обсяги тестування. За добу виконано 23,2 тис. тестів, з яких 5,0 тис. підтвердили зараження, одужали – 5,2 тис. хворих, померли – 99. Мер Тернополя Надал заявив, що поліція ігнорує рішення міської комісії з надзвичайних ситуацій про невведення жорсткого карантину й масово штрафує підприємців, а обласна комісія може скасувати рішення міської та посилити обмеження. У соцмережах і ЗМІ оприлюднено фотографії з курорту Буковель, де відпочиває президент Зеленський, на яких показано скупчення людей, що не дотримуються дистанцію й не носять маски. У Києві триває робота атракціонів та катків, а також спостерігаються великі скупчення людей біля кіосків-кафе. Міністр охорони здоров’я Степанов стверджує, що "згідно з прогнозом міністерства" вже наступного тижня різко зросте кількість підтверджених заражень.
    Користувачі соцмереж звернули увагу, що дата закінчення карантину (25 січня) збігається з днем ​​народження президента Зеленського.
    Прем’єр-міністр Шмигаль стверджує, що завдяки урядовим програмам вдалося зберегти майже 550 тис. робочих місць, а державна підтримка дала змогу працевлаштувати понад 600 тис. осіб.
    У суботу у світі зареєстровано 727 тис. випадків зараження, померли 12,5 тис. людей.
    Європарламент планує відновити роботу з 18 січня, після майже року простою після оголошення карантину в березні 2020 р Греція подовжила жорсткий карантин до 18 січня.

Війна

  • Упродовж доби на Донбасі окупанти порушили режим припинення вогню у Водяному на приморській ділянці фронту й у Луганському на Світлодарському водосховищі. Армія у відповідь вогонь не відкривала, втрат серед особового складу частин не було.
    Ремонтна бригада після припинення обстрілів виявила пошкодження водоводу Горлівка-Торецьк у "сірій зоні" між позиціями українських та окупаційних військ. Торецьк та навколишні населені пункти залишилися без води після того, як 4 січня сталася аварія на трубі.

 

No comments:

Post a Comment