January 09, 2021

08.01.2021: Кабмін заборонив на період карантину торгівлю промтоварами в магазинах

Кабмін заборонив на період карантину торгівлю промтоварами в магазинах

  • Кабмін заборонив на період карантину торгівлю промтоварами в магазинах.
  • У Приазов’ї окупанти знову обстріляли українські війська з мінометів.

Пандемія коронавірусу

  • Тенденція на зменшення кількості осіб, що заразилися та зростання числа осіб, що одужали від коронавірусу в Україні зберігається вже кілька тижнів поспіль. Тому населення не розуміє необхідності запровадження "жорсткого карантину", а заплутані пояснення чиновників підсилюють це непорозуміння. У соцмережах та ЗМІ з’явилася величезна кількість негативних відгуків щодо заборони уряду на продаж промислових товарів та одягу, зокрема, у торгових мережах, де продаються продукти. 8 січня тести показали ствердні результати для 4,8 тис. осіб, одужали – майже 8 тис., померли – 80. Президент Зеленський під час "локдауну" вирішив відпочити на лижному курорті в Буковелі та виклав у соцмережах низку фотографій, що свідчать про порушення ним карантинних заборон. Міністр культури Ткаченко повідомив, що під час "жорсткого карантину" триватиме робота історико-культурних заповідників, церков, гірськолижних курортів та готелів.
    Глава МОЗ Степанов заявив, що щодня зростає кількість важких випадків захворювання. Люди вважають за краще лікуватися вдома та не йдуть на тестування, тому завантаження лабораторій – менш ніж 30 %. За його словами, заборона на торгівлю промтоварами в магазинах спрямовано на зменшення в них скупчення людей. Він наполягає на тому, щоби люди замовляли ці товари через інтернет-магазини.
    У світі в п’ятницю, за даними сайту Worldometers, зберігаються високі тести зростання кількості інфікованих – упродовж доби кількість зареєстрованих випадків зараження зросло на 826 тис., померли – 14,8 тис. хворих.
    Прем’єр-міністр Шмигаль звернувся до Єврокомісії із проханням надати вакцину від коронавірусу до березня. Міністр Степанов оголосив, що уряд планує укласти договори на постачання вакцин із різними виробниками протягом найближчого тижня, а договір із Китаєм уже підписано. За його твердженням, китайська компанія сама висловила побажання укласти договір із фірмою-прокладкою "Лекхім", а не з урядом. Він заявив, що російська вакцина може продаватися в Україні лише після всіх погоджень, підтвердження клінічних випробувань тощо. СБУ порушила кримінальну справу за фактом контрабандного ввезення вакцини та підпільної вакцинації.
    Влада Угорщини й надалі веде переговори про постачання російської вакцини "Супутник V", попри те, що її не сертифіковано в ЄС.

Війна

  • На Донбасі окупанти знову обстріляли позиції українських військ із мінометів, гранатометів та стрілецької зброї на приморській ділянці фронту – у Водяному. Поблизу – у Талаківці, а також у Водяному в околицях Донецька – українські війська було обстріляно зі стрілецької зброї та гранатометів. У Південному було припинено ремонтні роботи на водоводі Горлівка – Торецьк після обстрілу ремонтників окупантами. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, втрат серед військовослужбовців та мирного населення не зафіксовано.

Україна та світ

  • У річницю катастрофи авіалайнера компанії МАУ, який було збито ракетами в небі над Тегераном, міністерства закордонних справ України, Афганістану, Великобританії, Канади та Швеції опублікували спільну заяву щодо притягнення Ірану до відповідальності та примусу до виплати компенсацій сім’ям загиблих та державам, що зазнали втрат.


 

No comments:

Post a Comment