December 28, 2020

27.12.2020: На Донбасі внаслідок обстрілу травмовано українського бійця

На Донбасі внаслідок обстрілу травмовано українського бійця

  • На Донбасі внаслідок обстрілу травмовано українського бійця.
  • Польща з 28 грудня змінила правила в’їзду для українців.

В Україні

  • Прем’єр-міністр Шмигаль повідомив, що промисловість у країні з жовтня зросла на 1,5 %, а обсяги виробництва відновилися до рівня листопада 2019 р. Він заявив, що для зростання промисловості до бюджету на 2021 р закладено "мільярди гривень підтримки".

Пандемія коронавірусу

  • За інформацією МОЗ, упродовж доби підтверджено зараження на коронавірус 4,3 тис.осіб, одужали – 7,1 тис., померли – 75. Прем’єр-міністр Шмигаль стверджує, що уряд знайде кошти для закупівлі вакцин.
    У всьому світі, за даними сайту Worldometers, ствердні результати тестів отримані для 410 тис. людей, померли від ускладнень – 7 тис. хворих. Головний інфекційний лікар США Фаучі заявив, що попри вакцинування населення, яке вже почалося, спалах захворюваності може статися після Нового року. Він прогнозує створення колективного імунітету до коронавірусу до середини – кінця літа 2021 р.
    Польща з 28 грудня змінює правила в’їзду для громадян України. Крім дипломатів, спортсменів, дипломатів, водіїв, дозволено в’їзд особам, які мають посвідку на постійне місце проживання або карту поляка, тим, хто працює в країні та мусять приступити до роботи відразу ж після перетину кордону, а також особам, що дістали щеплення від коронавірусу. Інші мають пройти 10-денний карантин.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї позиції українських військ на приморській ділянці фронту – у Водяному та Лебединському, у Мар’їнці на околиці Донецька – зі стрілецької зброї, в Авдіївці – з гранатометів із коригуванням вогню з допомогою  БПЛА. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, війська відкрили вогонь у відповідь. Унаслідок обстрілу  травмовано українського військовослужбовця.

Україна та світ

  • Прессекретар російського президента Пєсков учергове заявив, що Росія, разом із Францією та Німеччиною, не є сторонами у "внутрішньоукраїнському конфлікті", але роблять усе можливе для його врегулювання. За словами Пєскова, з плином часу процес врегулювання стає все складніше, і в Парижі та Берліні не приховують розчарування з багатьох його аспектів.

No comments:

Post a Comment