December 27, 2020

26.12.2020: Нафтогаз у січні підвищує ціну на газ для населення на 14 %

Нафтогаз у січні підвищує ціну на газ для населення на 14 %

Головні події і теми доби від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Нафтогаз у січні підвищує ціну на газ для населення на 14 %.
  • Росія провела в Чорному морі бойові навчання.

В Україні

  • Нафтогаз оголосив про підвищення в січні ціни на газ для побутових споживачів на 14 % – до 7,22 грн/м³, не враховуючи ПДВ та вартість транспортування.

Пандемія коронавірусу

  • Як зазвичай у вихідні, статистика показує зниження темпів інфікування та смертності. За інформацією МОЗ, у суботу підтверджено 6,1 тис. заражень коронавірусом, одужали – 6,6 тис. людей, померли – 72. Чиновники стверджують, що 70 % лікарняних ліжок для пацієнтів, хворих на коронавірусну інфекцію, забезпечені медичним киснем.
  • У світі кількість інфікованих збільшилася на 451 тис., померли – 7,1 тис. осіб. Глава ВООЗ Гебрейесус прогнозує, що ця пандемія – "не остання", тому країни мусять розвивати свої системи охорони здоров’я насамперед первинну медичну допомогу, а також вкладати кошти в моніторинг надзвичайних ситуацій.
  • Глава Єврокомісії фон дер Ляйен заявила, що вакцину компаній Pfizer та BioNTech вже доставлено ​​в усі країни ЄС. В Австрії оголошено черговий жорсткий карантин, який буде послаблено лише 18 січня, і тільки для осіб, що мають негативний тест на коронавірус. Японія закриває кордони для іноземців до кінця січня.

Війна

  • За інформацією штабу операції об’єднаних сил, у суботу зафіксовано лише один випадок порушення вогню окупаційними військами – українські позиції було обстріляно зі стрілецької зброї в Березовому, неподалік від КПВВ на трасі Донецьк – Маріуполь.

Україна та світ

  • Росія провела в окупованому Криму та в Новоросійську військові навчання з відпрацюванням початку бойових дій.

Тренди

  • Глава парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Гетманцев стверджує, що половина української економіки перебуває в тіні, що вимагає запровадження тотальної фіскалізації. Він повідомив, що вже 60 тис. ФОП зареєстрували програмні касові апарати (РРО). Підприємці стверджують, що програмний продукт податкової дає змогу  введення лише обмеженої кількості товарних позицій.
    Гетманцев вимагає закриття країни на жорсткий карантин із зупинкою транспорту до кінця січня, хоча, за його твердженням, розуміє, що такі заходи вдарять по малому бізнесу.

 

No comments:

Post a Comment