December 13, 2020

12.12.2020: На Донбасі поранено 2 українських вояків

 

На Донбасі поранено 2 українських вояків
  • На Донбасі поранено 2 українських вояків.
  • Степанов пояснив карантин у січні необхідністю порятунку торгівлі в грудні.
  • Арбітраж ЄС визнав право України на обмеження експорту лісу.

В Україні

  • Під офісами президента та генпрокурора відбулися акції на підтримку 3 затриманих у справі про вбивство журналіста Шеремета. Учасники принесли із собою труну та плакати з написом "Зе правосуддя мертве". Поліція порушень порядку не зафіксувала.

Пандемія коронавірусу

  • За даними Міністерства охорони здоров'я, у країні в суботу отримано 9,1 тис. підтверджень зараження на коронавірус, померли 156 хворих. У світі заразилися 638 тис., померли – 10,3 тис. осіб.
    Міністр Степанов стверджує, що в разі незапровадження "жорсткого карантину" в січні, його доведеться оголосити в лютому. За його словами, уряд "з ініціативи президента" виділяє на підтримання населення та бізнесу грошові компенсації, а сам карантин буде не таким тотальним, як у європейських країнах. Степанов заявив, що Кабмін не планує вводити карантин у грудні, оскільки в цей період "йде найактивніша торгівля", а з 1 до 8 січня – у країні настане "природний локдаун" під час довгих вихідних.
    Китай повідомив про успішні випробування в Об'єднаних Арабських Еміратах вакцини, яку розробила держкомпанія Sinopharm. Шахін, один із власників компанії – розробника ще однієї вакцини BioNTech вважає, що епідемію можна зупинити за умови вакцинації не менше, ніж 30 % населення. За твердженням головного санлікаря Ляшка, керівництво програми COVAX готове безкоштовно поставити до України понад 8 млн доз вакцини для 4 млн осіб.

Війна

  • Унаслідок обстрілів під час "перемир'я" на Донбасі поранено ще 2 українських вояків. Окупанти обстріляли українські війська зі стрілецької зброї та гранатометів у Водяному – на схід від Маріуполя, у Мар'їнці на околиці Донецька, у Верхньоторецькому поруч із трасою Донецьк – Горлівка, у Луганському на Світлодарському водосховищі, у Луганській області – у Новоолександрівці Попаснянського району та в Золотому. Штаб операції об'єднаних сил повідомив, що українські війська відкрили вогонь у відповідь на "провокації" та повідомили ОБСЄ про порушення "режиму тиші".

Україна та світ

  • МЗС України висловив протест проти розширення російського списку санкцій проти українських громадян і заявив, що має право на реагування відповідно до норм міжнародного права.
  • Арбітраж визнав право України на обмеження постачання лісу до Європи "за певних обставин" та зобов'язав українську владу привести закон від 2015 р у відповідність до законодавства Євросоюзу.

Тренди

  • Міністр інфраструктури Криклій оголосив про намір продати або передати в концесію всі морські порти протягом наступних 4 років.



No comments:

Post a Comment