November 30, 2020

29.11.2020: ВСУ на Донбасі запобігли спробі прориву диверсійної групи

ВСУ на Донбасі запобігли спробі прориву диверсійної групи

  • ВСУ на Донбасі запобігли спробі прориву диверсійної групи.
  • Кабмін готується оголосити "локдаун" наприкінці грудня.
  • У другому турі виборів мерів явка виборців мінімальна по всій країні.

В Україні

  • У другому турі виборів мера Чернівців явка виборців склала всього 22,6 %.
  • Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що не голосував на засіданні уряду за затвердження бюджету, оскільки до нього не було закладено підвищення зарплати медичним працівникам.
  • Глава Нафтогазу Коболєв вважає, що для початку освоєння чорноморського шельфу треба мінімізувати ризики можливих агресивних дій флоту РФ.

Пандемія коронавірусу

  • МОЗ зафіксував у неділю 9,9 тис. випадків інфікування коронавірусом, померли – 114 осіб. У світ тести були ствердними для 502 тис. людей, померли – 7,3 тис.
    Глава парламентської фракції "Слуга народу" Арахамія оцінив ймовірність "інтелектуального локдауну" в 90 %, а депутат Дубинський заявив, що уряд планує зупинити економіку з 24 грудня до 15 січня – оскільки це, нібито, дасть змогу мінімізувати негативні наслідки для бізнесу.
    Компанія Діапроф-Мед стверджує, що розроблена нею ІФА-тест-система в десятки разів чутливіша за світові аналоги й дає змогу виявити антиген за 2,5 години практично в будь-якій лабораторії.
    У Львівській обл. сталася трагедія – у лікарні померли двоє хворих на коронавірус через зупинення апаратів ШВЛ унаслідок відключення електрики. Уряд планує перевірити лікарні по всій країні.
    Уряд Канади подовжив заборону на в’їзд іноземців до 21 січня.

Війна

  • Окупанти обстріляли українські війська з мінометів та гранатометів на ділянці фронту в Луганській області в Попаснянському районі – у Катеринівці. У Луганському на Світлодарському водосховищі армія запобігла спробі диверсійної групи здійснити мінування "сірої зони". Неподалік від місця прориву ДРГ було збито безпілотник російського виробництва. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, упродовж доби серед особового складу ВСУ втрат не було.
  • Українська делегація на переговорах тристоронньої контактної групи запропонувала влаштувати позачергову конференцію для врегулювання спірних питань, оскільки закінчується термін виконання рішень саміту "нормандської четвірки" в Парижі.

Україна та світ

  • Українська економічна делегація, яку очолює прем’єр-міністр Шмигаль, прибула до Туреччини. У Стамбулі чиновники зустрілися з міністром промисловості та технологій Варанком та представниками бізнесу. У понеділок заплановано переговори з керівництвом країни.
  • Посольство США повідомило, що з 2014 р Україні надано допомогу в розмірі понад $4,1 млрд, зокрема, – три фінансові гарантії розміром $1 млрд кожна.

Тренди

  • Пресслужба Офісу президента заявила, що заклик зам. глави Татарова до подавання у відставку директора НАБУ Ситника "є його особистою ініціативою".


No comments:

Post a Comment