November 22, 2020

21.11.2020: У Києві відбулася акція на річницю початку подій на Майдані

У Києві відбулася акція на річницю початку подій на Майдані

  • У Києві відбулася акція на річницю початку подій на Майдані.
  • Степанов обіцяє "локдаун" після 30 тис. ствердних тестів на день.

В Україні

  • У центрі Києва відбулася маніфестація на честь річниці початку подій на Майдані.
    Активісти "Руху опору капітуляції", "Демократичної сокири", "Свободи" та "Національного корпусу" організували автопробіг до урядової лікарні "Феофанія", де перебуває президент Зеленський, з вимогами про відкликання законопроєктів про референдум та Конституційний суд, про відновлення кримінальної відповідальності за корупцію і брехню в деклараціях, про аудит "коронакризового" фонду, а також про відставку уряду, який провалив боротьбу з епідемією.
  • Керівництво Музею Майдану оголосило, що кошти, які було виділено на будівництво меморіалу, перераховано підряднику, як передоплату на закупівлю матеріалів.
  • У неділю в 11 великих містах, у 7 обласних центрах тощо, відбудеться другий тур виборів мерів.
  • Колишній міністр економіки Милованов оголосив про його призначення радником глави Офісу президента Єрмака.

Пандемія коронавірусу

  • За даними сайту Worldometers, у суботу у світі позитивні тести на коронавірус здобули 581 тис. осіб, (на 80 тис. менше, ніж у п’ятницю), померли – 8,9 тис. (у п’ятницю – 11,1 тис.). МОЗ України зафіксував 12 тис. ствердних тестів, померли – 138 хворих. У 2019 році в країні померли майже 500 тис. осіб, у 2020 р від ускладнень, пов’язаних із коронавірусною інфекцією – 10,9 тис. За словами міністра охорони здоров’я Степанова, у лікарнях є 11,8 тис. ліжок, що обладнано подачею кисню для приймання хворих на коронавірус, проте ситуація суттєво відрізняється у різних регіонах.
    Прем’єр-міністр Шмигаль заявив, що уряд поки не визначив дати оголошення жорсткого карантину, який є "планом Б" у разі, якщо "карантин вихідного дня" не призведе до скорочення захворюваності. За словами Степанова, "локдаун" може бути оголошено за умови отримання 30 тис. ствердних тестів на добу.
    Глава КНР Сі Цзіньпін запропонував учасникам саміту G20 створити єдиний банк даних "сертифікатів здоров’я" із призначенням населенню QR-кодів, які мають визнаватися всіма країнами-учасниками проєкту. Керівництво ЄС закликало лідерів "великої двадцятки" вкласти $4,5 млрд у спільний проєкт, який має забезпечити доступ бідних країн до вакцин та провести загальносвітову вакцинацію.
    Турецька влада дозволила туристам вільне переміщення містом, комендантська година на території готелів не діятиме. Уряд Польщі планує відкрити наприкінці листопада торгово-розважальні центри, щоби підприємці могли працювати в передріздвяні тижні.

Війна

  • Окупанти обстріляли українські війська з гранатометів у Водяному на приморській ділянці фронту. Штаб операції об’єднаних сил стверджує, що обстріл "не ніс загрози здоров’ю та безпеці військовослужбовців", тому у відповідь вогонь відкрито не було. Армія завершила добу без втрат.

Україна та світ

  • Росія планує зняти з усього населення та іноземців, що перебувають у країні, відбитки пальців та зразки ДНК для "інформаційно-аналітичного забезпечення поліції та інших зацікавлених федеральних органів".


No comments:

Post a Comment