November 16, 2020

15.11.2020: У 7 містах відбувся 2 тур виборів мерів

У 7 містах відбувся 2 тур виборів мерів

  • У 7 містах відбувся 2 тур виборів мерів.

В Україні

  • У 7 містах України пройшов 2 тур виборів голів міст – у Луцьку, Краматорську, Одесі, Сумах, Херсоні, Кам’янець-Подільському та Українці (Київська обл.). Явка була вкрай низькою – за оцінкою громадського руху "ОПОРА", проголосували лише 24 % зареєстрованих виборців. В Одесі лідирує чинний мер Труханів. За інформацією спостерігачів, вибори відбулися без суттєвих порушень.

Пандемія коронавірусу

  • За інформацією МОЗ, у неділю отримано 9,8 тис. ствердних тестів на коронавірус, померли – 94 особи У суботу – під час "карантину вихідного дня" – поліція закрила понад 1300 закладів, зокрема, великі магазини та торгові центри – "Епіцентр", "Гулівер", "Фокстрот", "Ельдорадо".
    У світі зафіксовано 491 тис. випадків інфікування, померли 6,6 тис.осіб.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли українські війська з гранатомета в Старогнатівці на схід від Волновахи, зі стрілецької зброї – у Мар’їнці на околиці Донецька. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, армія завершила добу без втрат.

Україна та світ

  • Азербайджан оголосив про готовність Трансанатолійського газогону TAP до постачання газу до Європи через Туреччину та Балкани.
  • Президент Зеленський привітав кандидата від демократичної Партії дій та солідарності Санду, яка, за попередніми даними, перемогла на президентських виборах у Молдові проросійського кандидата – президента Додона.
  • У Білорусі тривають масові заворушення проти фальсифікацій президентських виборів та вбивства силовими підрозділами одного з демонстрантів. Під час зіткнень спецпідрозділи міліції застосували водомети та світло-шумові гранати, затримано понад 1100 протестувальників. Колишня кандидатка в президенти Тіхановська закликала Євросоюз посилити санкції проти Лукашенка та білоруських чиновників, а також закликала до партизанської війни проти режиму.

No comments:

Post a Comment