November 15, 2020

14.11.2020: Зеленський пообіцяв бізнесу підтримку уряду під час карантину

Зеленський пообіцяв бізнесу підтримку уряду під час карантину

  • Зеленський пообіцяв бізнесу підтримку уряду під час карантину.

Пандемія коронавірусу

  • Як зазвичай у вихідні, МОЗ фіксує зниження кількості нових випадків зараження коронавірусом та смертей від ускладнень. У суботу отримано 10,6 тис. ствердних тестів, померли – 95 осіб. У світі – аналогічна ситуація: ствердні тести отримали 575 тис. осіб, померли – 8,8 тис.
    Про зараження коронавірусом повідомив міністр охорони здоров’я Степанов.
    Президент Зеленський записав чергове відеозвернення з клініки "Феофанія", де перебуває під наглядом лікарів. Він стверджує, що "карантин вихідного дня" дасть змогу уникнути повної зупинки економіки. Він звинуватив мерів у порушенні карантинних обмежень для підйому передвиборчого рейтингу та оголосив, що планує провести з ними нараду задля примушення до виконання розпоряджень уряду. Зеленський пообіцяв, що Кабмін допоможе бізнесу під час карантину та анонсував забезпечення громадян "базовим набором здоров’я", який буде складатися насамперед із "корисних звичок".
    Поліція склала протоколи про порушення карантинного режиму власниками кількох київських ресторанів, а також спортклубу "5 елемент", що належить колишньому президентові Порошенку.
    Єврокомісія планує створити власне агентство для боротьби з епідеміями, незалежне від Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Війна

  • Упродовж минулої доби окупанти порушили режим припинення вогню в Мар’їнці на околиці Донецька й у Водяному на приморській ділянці фронту. У Водяному українські війська відкрили вогонь у відповідь на снайперську атаку. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, армія завершила добу без втрат.
  • Президент Зеленський звернувся російською мовою до жителів окупованих територій Донбасу і звинуватив "владу республік" у блокуванні роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду.

Україна та світ

  • Країни Азійсько-тихоокеанського басейну, Австралія та Нова Зеландія тощо, підписали найбільшу в історії угоду про зону вільної торгівлі та регіональне економічне партнерство.

Тренди

  • Заст. глави Верховної Ради Стефанчук, який перебуває на самоізоляції через ствердний тест на коронавірус, оголосив про намір партії "Слуга народу" наступного тижня розглянути закони про всенародний референдум та про систему громадського здоров’я.


No comments:

Post a Comment