November 13, 2020

12.11.2020: Кабмін опублікував постанову про "карантин вихідного дня"

Кабмін опублікував постанову про "карантин вихідного дня"

  • Кабмін опублікував постанову про "карантин вихідного дня".
  • ООН уважає, що епідемія призведе до найбільшої в історії України економічної кризи.
  • Вартість електроенергії для промисловості сягнула цьогорічного максимуму.
  • Окупанти на Донбасі все частіше стріляють із мінометів.

В Україні

  • Нацагентство з питань боротьби з корупцією та НАБУ наполягають на поверненні до законодавства норми про кримінальну відповідальність за неправдиві дані в деклараціях. Офіс президента оголосив, що всі проблеми із західними партнерами після визнання антикорупційного закону неконституційним "вже врегульовано". Венеціанська комісія та GRECO не отримували звернення від української влади щодо рекомендацій про врегулювання конституційної кризи.
  • Вартість електроенергії для промислових споживачів на ринку "на добу вперед” зросла до цьогорічного максимуму – 1,78 грн/кВт•год.
  • На міжбанківському ринку триває затишшя. Обсяги угод мінімальні, Нацбанк у торгах участі не бере: 28,20 ₴/$ (+0,04 грн), 33,26 ₴/€ (+0,12 грн), 3,65 ₴/10 руб (-0,03 грн).

Пандемія коронавірусу

  • За статистикою МОЗ, в Україні зафіксовано 11,7 тис. випадків зараження коронавірусною інфекцією, 172 людей – померли. За оцінками експертів, статистика МОЗ є "липою", оскільки більшість хворих тести не роблять та лікуються вдома, а органи охорони здоров’я на місцях несвоєчасно вносять інформацію щодо результатів тестів та причини смертей.
    У світі швидкість поширення вірусу також зростає – у четвер зареєстровано 643 тис. ствердних тестів, померли – 9,6 тис.осіб. Всесвітня організація охорони здоров’я стверджує, що для подолання "пандемії" має бути вакциновано 70 % населення планети.
    Опубліковано постанову кабміну про запровадження "карантину вихідного дня". Радник глави Офісу президента Уманський подав у відставку на знак незгоди з цими заходами. Мережа будівельних супермаркетів "Епіцентр" оголосила, що не припинятиме роботу у вихідні, проте після жорсткої реакції на це повідомлення міністра Степанова повідомила, що магазини працюватимуть тільки в онлайн-режимі. Мери 5 великих міст заявили, що не збираються виконувати постанову про карантин.
    За оцінкою ООН, коронавірусна епідемія призведе до найбільшої в історії України економічної кризи та рецесії, що поставить на межу бідності 9 млн громадян.
    Глава парламентського комітету з охорони здоров’я Радуцький заявив, що уряд повністю "закриє" країну, якщо лікарі будуть змушені запровадити "медичне сортування" хворих – вирішувати, кого рятувати, а кого – ні.

Війна

  • Окупанти обстріляли українські війська з міномета в Кам’янці в околицях Авдіївки, а у Водяному на приморській ділянці фронту, в Авдіївці, а також у Новолуганському на Світлодарському водосховищі – зі стрілецької зброї та гранатометів. Штаб операції об’єднаних повідомив, що втрат серед українських вояків немає, війська у відповідь вогонь не відкривали. Зростання напруженості на лінії фронту зафіксували і спостерігачі ОБСЄ – у середу "режим тиші" було порушено 97 разів, зокрема, 7 разів – у Луганській обл., про що штаб ООС, не повідомляв.

Україна та світ

  • Заст. міністра закордонних справ Єнин заявив, що Україна досі не отримала від Ірану жодної офіційної інформації та документів про знищення авіалайнера МАУ, який було збито ракетою над Тегераном у січні.
  • У Мінську поновилися масові маніфестації після смерті білоруса, побитого "тітушками" під час мітингу.

Тренди

  • Результати соцдослідження компанії "Социс" продемонстрували, що переважна більшість населення відмовилися брати участь в "опитуванні" президента Зеленського – про заповнення анкети повідомили лише 16 % респондентів, а саме "опитування" практично не вплинуло на ставлення виборців до президента та його політичної сили.

No comments:

Post a Comment