November 11, 2020

10.11.2020: З "коронавірусного" фонду на медицину витрачено всього 10 %

 

З "коронавірусного" фонду на медицину витрачено всього 10 %

  • З "коронавірусного" фонду на медицину витрачено всього 10 %.
  • На Донбасі поранено ще одного українського бійця.
  • Мінфін знову підняв прибутковість ОВДП.
  • Нацполіція закрила справу проти Байдена.

В Україні

  • Конституційний суд знову не зміг провести засідання через брак кворуму. Судді Конституційного суду назвали блокування діяльності тиском із боку влади, якій потрібен слухняний орган для затвердження рішень.
  • Мінфіну вдалося продати на аукціоні ОВДП на суму 5,56 млрд, підвищивши ставки прибутковості за короткостроковими 6-місячними облігаціями з 8 % до 9 % річних. Чиновники підвищили прибутковість і за 12-місячними облігаціями – з 10,3 % до 10,5 %, а також за доларовими 15-місячними – з 3,5 % до 3,62 %. Перед вихідним днем ​​у США торгівля на українській міжбанківській біржі була млявою з невеликим перевищенням попиту над пропозицією. НБУ в торгах участі не брав: 28,12 ₴/$ (+0,01 грн), 33,20 ₴/€ (-0,19 грн), 3,68 ₴/10 руб (-0,02 грн). Пресслужба НБУ повідомила, що за 9 місяців нерезиденти вивели з України дивіденди на суму $2,74 млрд.

Пандемія коронавірусу

  • МОЗ України оголосив про 10,6 тис. нових випадків зараження коронавірусом у вівторок, померли від ускладнень – 191 особа. За даними сайту Worldometers, упродовж добу заразилися коронавірусом 542 тис. людей, померли – 9,1 тис.
    Президент Зеленський анонсував розроблення програми "Здорова нація", яка нібито зможе навчити громадян способам профілактики захворювань, коронавірусної інфекції тощо. Міністр охорони здоров’я Степанов спростував заяву головного санлікаря Ляшка про заборону всіх планових операцій. Він стверджує, це стосується тільки операцій, які не є критично важливими для життя. Прем’єр-міністр Шмигаль пообіцяв якісь заходи для підтримання малого бізнесу в разі запровадження "карантину вихідного дня".
    Мінфін оголосив, що з фонду боротьби з наслідками епідемії коронавірусу вже витрачено 39 млрд грн (59 %), з них на охорону здоров’я – усього 6,6 млрд грн (10 %).
    Суд скасував обов’язкове носіння масок у Дюссельдорфі – столиці найбільшої землі Німеччини Північний Рейн-Вестфалія.

Війна

  • Окупанти обстріляли позиції українських військ із мінометів та стрілецької зброї у Водяному – на приморській ділянці фронту, Вночі під кулеметний обстріл потрапили оборонці Кам’янки в околицях Авдіївки, поранено українського бійця.
  • За твердженням віцепрем’єр-міністра Резнікова, члена української делегації на переговорах з урегулювання на Донбасі, реінтеграція ОРДЛО до України триватиме понад 25 років. Українська делегація повідомила, що на переговорах "план Кравчука" прийнято за основу, проте про конкретні результати обговорення говорити зарано.

Україна та світ

  • Нацполіція закрила кримінальне провадження щодо кандидата в президенти США Байдена, яке було відкрито за заявою колишнього генпрокурора Шокіна. Байден, якого ЗМІ оголосили переможцем президентських виборів у США, обговорив із президентом Франції Макроном та прем’єр-міністром Великобританії Джонсоном допомогу у врегулюванні конфліктів в Україні та Сирії, а також відновлення співпраці з Іраном щодо ядерної програми. З перемогою Байдена привітав президент Туреччини Ердоган.
  • Комітет Європарламенту із закордонних справ розкритикував українську владу за недостатні зусилля з реформування судової системи та відмову від деолігархізації.
  • Президент Туреччини Ердоган заявив, що турецькі військовослужбовці контролюватимуть режим припинення вогню в Нагірному Карабасі разом із російськими "миротворцями". За інформацією  ГО "InformNapalm", російські вояки, яких перекинуто до Карабаху, брали участь в окупації Криму та війні на Донбасі.

Тренди

  • Нацбанк поки не погодив покупку олігархом Тігіпком Промінвестбанку в компанії "Фортіфай" олігарха Коломойського. Акції Промінвестбанку, власником яких є російський Зовнішекономбанк ", було продано у рамках виконавчого провадження щодо відшкодування збитків від втрати активів Коломойським у Криму. Арбітражний суд Стокгольма заборонив продаж акцій Промінвестбанку за позовом "ВЕБ".
  • За даними соцопитування Центру Разумкова, у парламентському рейтингу присутні всього 4 партії, які можуть подолати 5 % бар’єр. Лідером є "Слуга народу" з 19 % підтримки, "Європейська солідарність" – 13 %, "Опозиційна платформа – За життя" – 12 % та "Батьківщина" – 6 %.
    У президентському рейтингу найбільшу підтримку досі має Зеленський – його підтримують 21,4 % респондентів, та попередній президент Порошенко – 13,6 %. наступний у рейтингу – глава "ОПЗЖ" Бойко – 12,2 %. 17 % респондентів заявили, що не голосуватимуть.



No comments:

Post a Comment