October 25, 2020

24.10.2020: Українські чиновники планують розпочати збирання турецьких БПЛА

Українські чиновники планують розпочати збирання турецьких БПЛА

  • Українські чиновники планують розпочати збирання турецьких БПЛА.
  • Україна перейшла на зимовий час.
  • Кіпрська православна церква визнала ПЦУ.

В Україні

  • Україна перейшла на "зимовий час". О 4:00 стрілки годинників було переведено на 1 годину назад.
  • Віцепрем’єр-міністр Уруський заявив про досягнення домовленості з Туреччиною про розміщення в Україні виробництва БПЛА "Байрактар". Для цього турецькій компанії треба виділити та підготувати майданчик для будівництва підприємства.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні в суботу, за даними Міністерства охорони здоров’я, заразилися коронавірусом майже 6,1 тис. осіб, померли – 102. Міністр охорони здоров’я Степанов оголосив, що станом на ранок суботи заповненість медустанов, які приймають хворих, склала 60 %. Мер Києва Кличко повідомив, що заразився коронавірусом.
    У світі ситуація не змінюється – швидкими темпами зростає кількість інфікованих. Упродовж доби ствердні  тести отримано для 452 тис. людей, померли – майже 5,6 тис.
    Влада центрального регіону Бельгії посилює карантинні обмеження. Канцлер Німеччини Меркель закликала громадян країни дотримувати "соціальну дистанцію" та самообмеження.
    У Неаполі відбулася демонстрація проти посилення карантину, яка переросла в масові заворушення. Мітинги проти обмежень пройшли у Великій Британії, Австралії, Польщі.

Війна

  • На Донбасі окупанти знову порушили режим припинення вогню – обстріляли українські війська у Водяному на приморській ділянці фронту, у Кам’янці в районі Авдіївки, а також у Шумах поблизу Горлівки. За офіційним зведенням штабу ООС, втрат серед військовослужбовців немає. У Луганській області військові підрозділи взяли участь у гасінні пожеж у Лопаскиному на лівому березі Сіверського Дінця.

Україна та світ

  • Уже четверта православна церква – Кіпрська – визнала автокефалію Православної церкви в Україні (ПЦУ).


No comments:

Post a Comment