October 18, 2020

17.10.2020: Україну накрило негодою, у Києві затоплено вулиці

Україну накрило негодою, у Києві затоплено вулиці

  • Україну накрило негодою, у Києві затоплено вулиці.

  • Українське посольство в Азербайджані засудило обстріл Гянджі вірменською армією.

В Україні

  • Чиновники Укртрансбезпеки заявили, що після розгортання на трасі в Миколаївській обл. пересувного вагового пункту водії вантажівок створили затор із майже 100 автівок. Вони відмовляються зважувати вантажівки і створюють перешкоди руху.

  • Україну накрила негода, у сотнях населених пунктів порушено електропостачання, пошкоджено будівлі. Десятки вулиць у Києві було підтоплено через зливову каналізацію, яка не працює.

Пандемія коронавірусу

  • За даними сайту Worldometers, у суботу у світі зафіксовано 372 тис. випадків зараження коронавірусом, померли – 5,5 тис. людей. В Україні статистика на вихідних, як зазвичай, поліпшується – упродовж доби зафіксовано 5,2 тис. інфікованих, померли – 90 осіб. Загальна кількість зареєстрованих випадків сягнула майже 300 тис., у світі – майже 40 млн випадків, зокрема, протягом останніх 4 днів – 1,6 млн, з них у Європі – 0,59 млн. Практично всі європейські країни або поодинокі регіони посилюють карантин через швидке поширення інфекції.
    За твердженням головсанлікаря Ляшка, незабаром в Україні з’являться безоплатні експрес-тести на коронавірус, які дадуть змогу отримати результат протягом пів години. Він повідомив, що смертність від ускладнень, спричинених захворюванням на коронавірус, в Україні становить приблизно 2 %, що, загалом, відповідає світовим покажчикам.

Війна

  • На Донбасі жодного дня не минає без обстрілів, які штаб операції називає "неприцільними" й "такими, що не несуть небезпеки для військовослужбовців". У суботу окупанти обстріляли українські війська з гранатометів у Донецькій обл. – у Водяному на приморській ділянці фронту, в Авдіївці на північ від Донецька й у Шумах у районі Горлівки. У районі азовського узбережжя армія засобами радіоелектронної боротьби припинила спроби окупантів влаштувати авіарозвідку безпілотниками. ВСУ завершили добу без втрат.

Україна та світ

  • Польща прийняла на реабілітацію групу українських військовослужбовців, які зазнали травмування й каліцтва під час воєнних дій.

  • Посол Росії при ЄС заявив, що відносини сторін впали до найнижчого рівня за останні роки через санкції, які було запроваджено у відповідь на отруєння опозиціонера Навального. Водночас німецька влада не відмовилася від наміру добудувати газогін "Північний потік-2".

  • Попри підписану напередодні угоду про перемир’я в Нагірному Карабасі, Вірменія та Азербайджан відразу ж його порушили, під обстріли потрапили житлові квартали в контрольованих обома сторонами районах. Президент Азербайджану Алієв повідомив про взяття під контроль ще кількох населених пунктів у невизнаній республіці. Прем’єр-міністр Вірменії Пашинян заявив, що очікує на рішучі кроки Росії. Посольство України в Азербайджані засудило обстріл вірменською армією великого азербайджанського міста Гянджа.

No comments:

Post a Comment