October 11, 2020

10.10.2020: Кабмін збільшив верхній поріг доходу для позичальників "доступних кредитів"

Кабмін збільшив верхній поріг доходу для позичальників "доступних кредитів"

  • Кабмін збільшив верхній поріг доходу для позичальників "доступних кредитів".
  • Степанов заявив, що приватні лабораторії не тестуватимуть "людей із вулиці".

В Україні

  • Кабмін вніс зміни до умов надання кредитів за програмою 5–7–9 %. Верхній поріг доходу для отримання таких кредитів піднято до €10 млн на рік. Також виключено вимогу щодо обов’язкової прибутковості бізнесу – рішення прийматимуть банки, що надають кредити.
  • Представник Центральної виборчої комісії Мірошниченко заявив, що вибори до районних рад на Донбасі відбудуться навіть там, де вибори в селищні, сільські та міські ради скасовано з міркувань безпеки.

Пандемія коронавірусу

  • Міністерство охорони здоров’я повідомило, що в суботу позитивні тести на коронавірус отримали 4,7 тис. осіб, померли – 85. Міністр Степанов спростував заяви прем’єр-міністра Шмигаля щодо безоплатності проходження тестів у приватних лабораторіях, заявивши, що вони не тестуватимуть "людей із вулиці", а лише обробляти передані їм зразки.
    В. о. міністра освіти Шкарлет запропонував перевести школи на дистанційне навчання через зростання кількості інфікованих.
    У світі впродовж доби виявлено 352 тис. нових випадків інфікування, померли 5 тис. людей. Уряди Чехії та Нідерландів повідомили про різкий стрибок зараження та готують запровадження жорстких обмежувальних заходів. Посилено карантинні заходи в Берліні та Мадриді. Іспанська права партія VOX повідомила, що оскаржуватиме в суді рішення щодо оголошення карантину в Мадриді.

Війна

  • За зведенням штабу операції об’єднаних сил, окупаційні війська протягом доби лише один раз порушили режим припинення вогню – обстріляли українські позиції з підствольного гранатомета у Водяному, на приморській ділянці фронту. Втрат серед українських військовослужбовців немає.
  • Співробітник Офісу уповноваженого з прав людини Лисянський заявив, що ситуація із захворюванням на коронавірус на окупованій території є критичною, а місцеві "влади" приховують реальну кількість хворих, реєструючи інші діагнози.

Тренди

  • За словами колишнього виконавчого директора Нафтогазу Вітренка, уряд мусить прийняти рішення за результатами перевірки, яка виявила в компанії 75,5 млрд грн збитків. Таким рішенням може бути або звільнення Наглядової ради та правління Нафтогазу, або керівництва Держаудитслужби.


No comments:

Post a Comment