October 05, 2020

04.10.2020: Митники масово арештовують "євробляхи" під час виїзду з країни

Митники масово арештовують "євробляхи" під час виїзду з країни
  • Митники масово арештовують "євробляхи" під час виїзду з країни.
  • Шмигаль стверджує, що за 15 років у держави не буде коштів на виплату пенсій.

В Україні

  • Прем’єр-міністр Шмигаль повідомив, що сума виданих підприємцям кредитів за програмою 5–7–9 % перевищила 9 млрд грн, а кількість одержувачів – 4 тис. Він також наголосив, що план за надходженнями до бюджету у вересні перевиконано на 15 %. За його словами, бюджет виконується вже протягом 4 місяців і до кінця року "дірку" в доходах буде ліквідовано.
  • Президент Зеленський підписав указ про збільшення терміну тимчасового перебування для громадян Білорусі. За твердженням чиновників, це дасть змогу залучити до України фахівців у сфері інформтехнологій.
  • Митниця масово заарештовує під час виїзду з країни автомобілі на єврономерах, термін тимчасового ввезення або транзиту яких перевищив 30 діб, навіть у разі їхньої втрати. Згідно із законом, власники таких автомобілів мають сплатити штраф 170 тис. грн, що, однак, не врятовує від конфіскації. Розмитнення автомобілів також не рятує від штрафу. Верховна Рада так і не прийняла закон про подовження термінів запровадження штрафів, а інформація про підписання "меморандуму" про заборону штрафів – не є дійсною.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні в неділю зафіксовано 3,7 тис. випадків зараження коронавірусом, померли – 33 особи. У середньому в країні щодня помирає понад 1700 людей.
    У світі темпи зараження також знизилися – упродовж доби кількість інфікованих збільшилася на 250 тис., померли – 4 тис. У середньому на день у світі від різних причин вмирає понад 160 тис. осіб.
    Міністр охорони здоров’я Степанов стверджує, що з липня кількість пацієнтів із коронавірусом у лікарнях зросла в 5 разів – до 16,7 тис., а кількість ліжок для приймання хворих становить 37 тис. З понеділка запроваджено новий поділ країни на карантинні зони. До "червоної" зони включено Тернопіль та Канів Черкаської обл., до "помаранчевої" – обласні центри Вінниця, Луцьк, Дніпро, Ужгород, Львів, Миколаїв, Полтава, Суми, Харків, Хмельницький та Чернівці. Київ – у "жовтій" зоні з мінімальним обсягом обмежень.
    Коронавірус діагностовано у двох гравців клубу "Шахтар" – членів збірної України з футболу, а також у персоналу клубу.
    Поліція затримала кілька десятків демонстрантів під час мітингу протесту проти карантину та коронавірусних обмежень у колишній столиці Ізраїлю – Тель-Авіві.

Війна

  • На Донбасі окупаційні війська не припиняють "неприцільні" обстріли українських позицій. Зі стрілецької зброї та гранатометів обстріляно оборонців Водяного на приморській ділянці фронту, Авдіївки, Шумів в околицях Горлівки, Новолуганського на Світлодарському водосховищі та Катеринівки поруч із Попасною.у Луганській обл. За повідомленням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок обстрілів втрат серед українських військовослужбовців немає. Особовий склад підрозділів бере участь у гасінні пожеж на прифронтовій території Луганської обл. Після ліквідацій наслідків пожежі відкрито КПВВ у Станиці Луганській.

Україна та світ

  • У Білорусі не припиняються акції протесту проти фальсифікації результатів президентських виборів і на підтримку політв’язнів. Спецпідрозділи розігнали маніфестантів за допомогою водометів та затримали кілька десятків осіб. Під час акції влада знову обмежувала доступ до мережі інтернет через мобільні пристрої.

Тренди

  • Скандальний депутат Дубинський очолив список партії "Слуга народу" на виборах до Київської облради. Крім нього, до списку включено кілька співробітників холдингу "1+1", що належить олігархові Коломойському.
  • За твердженням прем’єр-міністра Шмигаля, Україна швидко старіє, а темпи відтворення населення – негативні, тому за 15 років працездатне населення буде не в змозі забезпечити пенсіонерів.


No comments:

Post a Comment