October 04, 2020

03.10.2020: Єрмак стверджує, що влада має план врегулювання на Донбасі

Єрмак стверджує, що влада має план врегулювання на Донбасі
  • Єрмак стверджує, що влада має план врегулювання на Донбасі.
  • ЦВК зняла з виборів в Одесі "клонів" Зеленського, Філімонова та Саакашвілі.
  • Пожежі в Луганській обл. забрали життя 11 осіб.

В Україні

  • Центральна виборча комісія зняла з виборів "клонів" кандидатів на пост мера Одеси – однопрізвищників Зеленського, Філімонова й Саакашвілі.
  • Податкова служба створила підрозділи в регіонах, що, за твердженням чиновників, є "маяком", який встановлено в меморандумі про співпрацю зі МВФ.

Пандемія коронавірусу

  • Упродовж доби у всьому світу заразилися коронавірусом 293 тис.людей, померли – 4,8 тис., що набагато менше, ніж у попередні дні. Також менше випадків зафіксовано й в Україні – 4,1 тис. нових інфікованих, 44 осіб – померли. У середньому на день в Україні від різних причин помирає понад 1,73 тис. людей. Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що понад половина лікарень уже отримали кошти для доплат медикам. Глава Офісу президента Єрмак не вбачає підстав для перенесення місцевих виборів через епідемічну ситуацію.
    Дружина колишнього президента Порошенка повідомила, що його разом із дочкою шпиталізовано до однієї з київських лікарень. Президент США Трамп повідомив, що його стан значно покращився після початку лікування. За інформацією місцевих ЗМІ, уряд Великобританії має намір провести масову вакцинацію населення протягом 3 місяців після схвалення вакцини.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли українські війська зі стрілецької зброї та гранатометів у Водяному – на схід від Маріуполя, у Мар’їнці на околиці Донецька, у Новоселівці Другій у районі Авдіївки, у Майорську неподалік від КПВВ на околиці Горлівки, а також у Причепилівці в районі траси Р- 66 на півночі Луганської обл. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, ВСУ у відповідь вогонь не відкривали, втрат серед вояків немає. Збільшення кількості порушень режиму припинення вогню фіксують і спостерігачі ОБСЄ.
    За інформацією Держслужби з надзвичайних ситуацій, пожежі в Луганській обл. охопили понад 20 тис. га, до гасіння залучено пожежну авіацію та військовослужбовці зі складу підрозділів операції об’єднаних сил. Число загиблих на пожежах сягнуло 11.
  • За твердженням глави Офісу президента Єрмака, рішення щодо нового члена української делегації на переговорах тристоронньої контактної групи прийматиме її глава – колишній президент Кравчук. Він заявив, що включення до групи депутата Тищенка не розглядається, а рішення щодо запрошення колишнього прем’єр-міністра Фокіна – було колективним.
    Єрмак стверджує, що в "команди Зеленського" є план мирного врегулювання на Донбасі, кінцевим етапом якого буде проведення місцевих виборів. Він заявив, що для припинення війни вкрай важливо якомога швидше провести зустріч лідерів країн "нормандської четвірки".

Україна та світ

  • Канада проведе власне розслідування знищення авіалайнера МАУ в небі над Тегераном 8 січня та перевірить вірогідність експертизи, яку зробила іранська влада.
  • Влада Азербайджану оголосила про захоплення кількох населених пунктів на території невизнаної республіки Нагірний Карабах. МЗС Вірменії та президент Азербайджану заявили про готовність до мирних переговорів за посередництва ОБСЄ. Прессекретар російського президента Пєсков заявив, що Росія введе миротворців у зону конфлікту лише в разі обопільної згоди Вірменії та Азербайджану. Українські авіакомпанії МАУ та SkyUp скасували рейси до Єревану до врегулювання ситуації в регіоні.
  • Державне телебачення Білорусі у відповідь на невизнання Лукашенка президентом назвало Литву та Україну "колишніми республіками СРСР". МЗС Німеччини оголосив, що Лукашенко більше не є офіційним представником Білорусі

.

No comments:

Post a Comment