September 28, 2020

27.09.2020: На Донбасі обстріли українських позицій стали щоденними

 

На Донбасі обстріли українських позицій стали щоденними

  • На Донбасі обстріли українських позицій стали щоденними.
  • З понеділка Київ віднесено до "жовтої" карантинної зони.
  • Український МЗС закликав Вірменію та Азербайджан до врегулювання конфлікту.

В Україні

  • Слідчі Держбюро розслідувань допитали курсанта, який вижив в авіакатастрофі навчального літака Ан-26 під Харковом.

Пандемія коронавірусу

  • Як зазвичай у вихідні, офіційно зафіксована у всьому світі кількість випадків зараження коронавірусом та смертей від ускладнень зменшується. За інформацією сайту Worldometer, у неділю заразилися 251 тис. осіб, померли – 3,8 тис. З моменту оголошення пандемії у світі, за офіційними даними, від коронавірусу померли понад 1,0 млн людей, що становить 2,2 % загальної кількості померлих цього року – 43,7 млн. В Україні підтверджено інфікування 2,6 тис. осіб, померли – 37 хворих. З понеділка набув чинності новий розподіл країни на карантинні зони. Київ перейшов до більш м’якої "жовтої", Тернопіль – до "червоної". Мер Тернополя неодноразово виступав проти рішень центральної влади про посилення карантину.

Війна

  • На Донбасі окупанти знову обстріляли українські війська з гранатометів та стрілецької зброї в Опитному на околиці Донецька, у Шумах у районі Горлівки, а також в Орєховому – на трасі Р-66 на півночі Луганської обл. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, армія завершила добу без втрат.
  • У районі Краматорська спалахнула велика лісова пожежа, палає ліс і у Луганській обл. – у районі Станиці Луганської.

Україна та світ

  • У Гаазі відбудеться чергове засідання суду в справі про знищення малазійського авіалайнера MH17 у липні 2014 року в небі над Донбасом.
  • У Білорусі тривають масові протести проти фальсифікацій на президентських виборах. У Мінську на мітинги вийшло понад 100 тис.людей, силові структури застосували сльозогінний газ для розгону протестувальників. За відомостями ЗМІ заарештовано понад 340 осіб. Президент Лукашенко у відповідь на пропозицію французького президента Макрона залишити пост запропонував йому "менше дивитися по сторонах" та опікуватися внутрішніми справами Франції.
  • У Нагірному Карабаху знову спалахнув збройний конфлікт між Вірменією та Азербайджаном, обидві країни оголосили воєнний стан. Азербайджанська влада повідомила про захоплення кількох населених пунктів у невизнаній автономії, Вірменія звинуватила Туреччину у втручанні в конфлікт. Авіакомпанія МАУ скасувала рейси до Єревану. МЗС України закликав сторони до діалогу, а президент США Трамп попередив про неприпустимість втручання в конфлікт третіх країн.

No comments:

Post a Comment