September 21, 2020

20.09.2020: Зеленський провів у Києві передвиборчий мітинг своєї партії

Зеленський провів у Києві передвиборчий мітинг своєї партії

  • Зеленський провів у Києві передвиборчий мітинг своєї партії.

  • З 21 вересня змінено поділ країни на карантинні зони.

  • Путін підтримує зміну конституції Білорусі.

В Україні

  • У Києві президент Зеленський провів передвиборчий мітинг партії “Слуга народу”, на якому представив кандидатів у депутати, а на посаду мера – депутата власної фракції Верещук. Він заявив, що главою Києва необов’язково має бути корінний киянин. Глава президентської партії Корнієнко повідомив, що фракція планує прийняти новий закон "Про столицю" до місцевих виборів. Мітинг проходив на території Київського національного університету. Студентський парламент уважає, що подібні заходи є порушенням закону про вибори.

  • Міністр фінансів Марченко стверджує, що із 66 млрд грн фонду боротьби з наслідками коронавірусної епідемії витрачено всього 23 млрд грн, з них на будівництво та ремонт доріг – приблизно 10 млрд грн. Він пояснює збільшення витрат на Офіс президента на 40 % диспропорцією в зарплатах між чиновниками Офісу та секретаріату Кабміну.

  • Глава Верховної Ради Разумков уважає, що заміна міністрів економічного блоку може зупинити процес ухвалення бюджету на наступний рік.

Пандемія коронавірусу

  • Як завжди на вихідних, в Україні та у світі показники інфікування і смертності знижуються. У світі впродовж неділі отримано 249 тис. позитивних тестів на коронавірус, померли 3,9 тис. осіб., В Україні – 2,6 тис. нових випадків, померли 26 хворих. Аналіз даних демонструє, що смертність у світі поступово знижується, хоча темпи зараження – зростають.
    Комісія з техногенно-екологічної безпеки Кабміну з 21 вересня зменшила кількість населених пунктів та регіонів "червоної" карантинної зони, знизила рівень загрози практично по всій країні, а також перевела Львів та Рівне до "жовтої" зони. Укрзалізниця відновила продаж квитків з обласних центрів, які були виключено з "червоної" зони – Івано-Франківська, Чернівців та Тернополя.
    У Німеччині в Дюссельдорфі відбулася масова маніфестація противників коронавірусних обмежень та карантину.

Війна

  • На Донбасі окупаційні війська двічі порушили режим припинення вогню – у Мар’їнці в околицях Донецька та в Новоолександрівці Попаснянського району Луганської обл. Штаб операції об’єднаних сил стверджує, що обстріли були неприцільними та не несли загрози життю українських військовослужбовців, вогонь у відповідь українські війська не відкривали.
    На думку глави української делегації на мінських переговорах колишнього президента Кравчука, Росія заблокує роботу тристоронньої контактної групи, якщо Верховна Рада не змінить постанову про місцеві вибори, яка дасть змогу провести їх на території "республік" одночасно з виборами по всій країні. Він також стверджує, що делегація виступить проти односторонніх інспекцій позицій української армії на Донбасі.

Україна та світ

  • За словами прессекретаря російського президента Пєскова, Путін підтримав конституційну реформу в Білорусі. Кандидат у президенти Білорусі Тіхановська заявила, що не планує руйнувати відносини з Росією, а на зустрічах із єврочиновниками обговорює програми фінансового підтримання країни. Протести в Мінську не припиняються. У неділю під час чергової маніфестації проти фальсифікації виборів міліція затримала понад 200 осіб. У Києві відбулися акції на підтримку протестів у Білорусі.


No comments:

Post a Comment