September 07, 2020

06.09.2020: На Донбасі під час “перемир’я” загинули 3 вояки

На Донбасі під час “перемир’я” загинули 3 вояки
На Донбасі під час “перемир’я” загинули 3 вояки
  • На Донбасі під час “перемир’я” загинули 3 вояки.
  • Німецькі політики закликали Шредера піти з "Північного потоку-2".
  • Кулеба поки не вбачає необхідності в перенесенні з Мінська переговорів щодо Донбасу.

В Україні

  • Агентство Fitch підтвердило кредитний рейтинг України в національній та іноземній валюті на рівні "B" зі стабільним прогнозом. Рейтинг усе ще далекий від "інвестиційного", який дає нагоду залучати капітал до країни й отримувати позики на вигідних умовах.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні в неділю зареєстровано майже 2,2 тис. випадків зараження коронавірусом, померли від ускладнень – 31 хворих. Найбільша кількість випадків – у Києві та Львівській обл. МОЗ оновив алгоритм дій лікарів у разі зверненні пацієнтів із підозрою на інфікування. Першим кроком має бути звернення до сімейного лікаря, який приймає рішення про виклик бригади, яка бере пробу в пацієнта, а також щодо необхідності шпиталізації.
    Загальносвітова тенденція – поступове уповільнення зростання кількості заражень на коронавірусну інфекцію та смертності, попри спалахи захворюваності в деяких країнах. Упродовж доби у світі отримано 231 тис. позитивних тестів, померли – 4,1 тис. осіб.
    У США зафіксовано рекордне зростання продажів вогнепальної зброї через посилення напруженості в країні, що пов’язано з масовим безробіттям та падінням рівня життя населення внаслідок карантинних обмежень та зупинки бізнесу.

Війна

  • "Безстрокове перемир’я президента Зеленського" з тріском провалилося. У Причепилівці в районі траси Р-66 на півночі Луганської обл. унаслідок обстрілу з гранатомета загинув військовослужбовець, ще одного – поранено в Красногорівці на північний захід від Донецька. Окупанти обстріляли позиції українських військ із гранатометів у Шумах в околицях Горлівки.
    За повідомленням пресслужби президента, керівництво української делегації на переговорах у Мінську вважає "поодинокі провокації" з боку збройних підрозділів "республік” незначними та такими, що "не є підставою для зриву мирного процесу". Міністр закордонних справ Кулеба планує терміново контактувати з главою МЗС РФ Лавровим для обговорення "провокацій" на Донбасі.
    Командування операції об’єднаних сил повідомило про загибель ще 2 військовослужбовців унаслідок підриву на мінному полі в "сірій зоні" в районі Верхньоторецького на захід від Горлівки під час гасіння пожежі. Також у районі Новгородського підірвалася на міні військова вантажівка, що брала участь у гасінні пожеж, 2 бійців дістали поранень.
    За повідомленнями "української сторони Спільного центру з контролю та координації", окупаційні війська під час перемир’я інтенсивно зміцнювали та розширювали вогневі позиції. Місія ОБСЄ не зафіксувала проведення інженерних робіт українськими вояками в районі населеного пункту Шуми, про які заявив "глава ДНР" Пушилін.
    Глава Луганської облдержадміністрації Гайдай уважає "вкрай вигідним" відновлення економічних зв’язків із непідконтрольною територією, а їхнє розірвання назвав "політичними спекуляціями".

Україна та світ

  • У світі не припиняється скандал навколо отруєння речовиною "Новачок" російського опозиціонера Навального. Міністр закордонних справ Німеччини Маас заявив, що в разі відмови Росії від розслідування, ФРН буде змушена провести консультації з європейськими партнерами щодо можливості добудови газогону "Північний потік-2", Водночас він визнав, що припинення будівництва серйозно завдасть суттєвої шкоди понад 100 компаніям Німеччини та інших країн ЄС. Німецькі партії ХДС і "Зелені" закликали колишнього канцлера Шредера піти з посади голови ради директорів компанії "Nord Stream 2", єдиним власником якої є російський Газпром. Міністр закордонних справ Великої Британії Рааб назвав "гангстеризм" отруєння Навального за вказівкою влади РФ, яка порушує міжнародні зобов’язання щодо нерозповсюдження та знищення хімічної зброї.
  • У Білорусі тривають масові маніфестації проти фальсифікації президентських виборів. В акції в Мінську взяли участь понад 100 тис. осіб. Влада розігнала протестувальників із залученням спецпідрозділів міліції та "тітушок", озброєних кийками. У Гродно мітинг було розігнано із застосуванням сльозогінного газу.
    Глава МЗС Литви Лінкявічюс заявив, що бездіяльність щодо Білорусі підриває довіру до ЄС із боку білоруських громадян та сприяє зростанню впливу Росії.
    Міністр закордонних справ України Кулеба заявив, що відомство розглядає альтернативи Мінську, як місця для переговорів щодо врегулювання на Донбасі, у разі, якщо він стане неприйнятним для цієї ролі "за сукупністю чинників". Проте, за його словами, необхідності в перенесенні переговорного майданчика наразі немає.

Тренди

  • Міністр юстиції Малюська оголосив про продаж ще однієї в’язниці, розташованої неподалік від центру Львова. Він заявив, що в’язнів відселили з неї ще у 2018 р, а територія має підключення до всіх інженерних мереж, тому об’єкт буде коштувати "дорого".

No comments:

Post a Comment