September 06, 2020

05.09.2020: Пушилін погрожує відновити бойові дії в понеділок

Пушилін погрожує відновити бойові дії в понеділок
Пушилін погрожує відновити бойові дії в понеділок
  • "Глава ДНР" Пушилін погрожує відновити бойові дії в понеділок.
  • Мери Тернополя та Івано-Франківська оскаржили карантинні обмеження.
  • Стартувала кампанія з виборів до місцевих рад.

В Україні

  • У країні офіційно стартувала кампанія виборів до місцевих органів влади.

Пандемія коронавірусу

  • У світі зафіксовано 269 тис. випадків інфікування коронавірусною інфекцією, померли від ускладнень 4,8 тис. осіб. МОЗ України в суботу повідомив про 2,1 тис. тих, хто одержав позитивні тести та 35 померлих. Мери Івано-Франківська та Тернополя подали позов до Київського окружного адмінсуду про скасування рішення Кабміну, який включив міста до "червоної зони" епідемічної небезпеки. Мери наполягають, що дії уряду суперечать Конституції України. В Італії та Хорватії відбулися масові маніфестації проти карантинних обмежень.

Війна

  • Упродовж доби на Донбасі зберігався "режим тиші", втрат серед українських військовослужбовців не було. Під час гасіння пожеж у Луганській обл. пропали безвісти 2 військовослужбовців.
    "Глава ДНР" Пушилін пригрозив розпочати бойові дії вранці 7 вересня в районі Горлівки проти українських військ, які, нібито, просунулися вперед і закріпилися в "сірій зоні". Президент Зеленський "висловив занепокоєння" через цю заявою, а українська делегація запропонувала провести 6 вересня термінове засідання тристоронньої контактної групи. Глава делегації Кравчук назвав заяву Пушиліна спробою загострення ситуації в регіоні. Командувач операцією об’єднаних сил генерал Кравченко заявив, що українські війська готові відповісти всіма силами й засобами на можливу провокацію.

Україна та світ

  • Польща планує полегшити отримання законного дозволу на проживання для "нащадків Речі Посполитої". На думку експертів, ці заходи спрямовані на залучення трудових мігрантів з України, Білорусі, Росії після масового від’їзду поляків до Великобританії, Німеччини та інші європейські країни з вищою оплатою праці.

Тренди

  • Глава Верховної Ради Разумков уважає малоймовірною відставку уряду Шмигаля до місцевих виборів.

No comments:

Post a Comment