August 28, 2020

27.08.2020: З 31 серпня запроваджується новий поділ країни на карантинні зони

З 31 серпня запроваджується новий поділ на карантинні зони
З 31 серпня запроваджується новийподіл на карантинні зони
  • З 31 серпня запроваджується новий поділ на карантинні зони.
  • СБУ припинила діяльність фінансової піраміди B2B Jewelry.
  • Саакашвілі збирається повернутися до Грузії.

В Україні

  • СБУ заблокувала діяльність групи компаній "B2B Jewelry". Шахраї зібрали майже $250 млн із понад 600 тис. українських вкладників, обіцяючи виплату доходу до 400 % на рік.
  • Держказначейство повідомило, що бюджет 7 місяців зведено з дефіцитом 51,2 млрд грн за планового максимального дефіциту 100,8 млрд грн.
  • Обсяги торгів на міжбанку, як і раніше, мінімальні, Нацбанк у сесії участі не брав. Котирування долара, починаючи з обіду, плавно зростали після того, як ринок поглинув пропозиції великих продавців. Курс встановлено на позначці 27,46 ₴/$ (+0,04 грн), 32,43 ₴/€ (+0,15 грн), 3,66 ₴/10 руб (+0,05 грн). Глава НБУ Шевченко стверджує, що монетарна й курсова політика регулятора не зміниться.

Пандемія коронавірусу

  • Темпи поширення коронавірусу у світі не міняються. У четвер кількість інфікованих зросла на 273 тис., і сягнула 24,6 млн. Померли 6 тис. осіб, а всього з початку оголошення пандемії від ускладнень померли 835 тис. хворих. Українські чиновники відрапортували про нове різке зростання інфікованих – до 2,4 тис., померли – 48 осіб. Найбільший приріст – у Києві, Харківській, Тернопільській, Львівській областях, водночас Київ віднесено до "жовтої" карантинної зони. Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій змінила карантинні зони з 31 серпня.
    Прийнята з подачі міністра внутрішніх справ Авакова постанова уряду щодо заборони в’їзду до країни іноземців, на думку низки експертів, призведе до відповідних кроків інших держав, а також остаточно поховає інвестиційні можливості країни.Уряд Німеччини запроваджує додаткові карантинні обмеження, а також носіння масок у громадських місцях.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли українські війська з підствольного гранатомета в околицях Авдіївки. На інших ділянках, за твердженням штабу операції об’єднаних сил, тривав режим припинення вогню, втрат серед українських військовослужбовців упродовж доби не було. Місія ОБСЄ протягом місяця з моменту оголошення перемир’я зафіксувала 713 порушень режиму припинення вогню.

Україна та світ

  • У Білорусі тривають масові протести. Президент Лукашенко не виключив можливості діалогу з опозицією, водночас наполягає на своїй перемозі. Президент РФ Путін повідомив про підготовку резерву силових підрозділів для Білорусі "на прохання Лукашенка". Путін назвав затримання найманців російської приватної військової компанії "Вагнер" у Білорусі операцією спецслужб США й України.
    Міністр закордонних справ України Кулеба заявив, що відносини з Білоруссю "поставлено на паузу", а зустрічі президентів Зеленського й Лукашенка не плануються.
  • МЗС України направив ноту протесту Росії через візит президента Путіна до Криму.

Тренди

  • Глава державного Укрексімбанку Мецгер повідомив, що переговори з урядом щодо докапіталізації банку на суму 10 млрд грн дістали фінальної стадії. Фінансовий стан банку незадовільний через велику кількість кредитів, що не працюють.
  • За твердженням глави НАБУ Ситника, збитки від діяльності колишніх власників Приватбанку становлять понад 100 млрд грн. Збиток завдано їхніми 6 офшорними компаніями, які наразі судяться з банком про повернення коштів.
  • Чиновники Офісу президента після різкого виступу артистів про порушення їхніх авторських прав відредагували відео концерту, присвяченого Дню незалежності, долучивши до нього титри з авторами.
  • Колишній грузинський президент Саакашвілі – глава виконкому Національної ради реформ при президентові України – оголосив про намір повернутися до Грузії, де його засуджено на 3 роки позбавлення волі. Країна готується до парламентських виборів, і, у разі перемоги на них опозиції, Саакашвілі може зняти із себе звинувачення.
  • Глава СБУ Баканов наполягає на законодавчому закріпленні позбавлення виборчих прав осіб, які співпрацюють із державою-агресором, а також мають громадянство інших країн.
  • За оцінкою Держстату, майже 2/3 (65 %) українських громадян уважають себе бідними, а ще 33 % – оцінюють власні доходи нижче за рівень середнього класу.

No comments:

Post a Comment