August 27, 2020

26.08.2020: Кабмін закрив в’їзд до країни для іноземців до 28 вересня

Кабмін закрив в’їзд до країни для іноземців із 29 серпня до 28 вересня
Кабмін закрив в’їзд до країни для іноземців із 29 серпня до 28 вересня
  • Кабмін закрив в’їзд до країни для іноземців із 29 серпня до 28 вересня.
  • Нафтогаз підвищив тарифи на газ для населення на 45 %.
  • Зеленський знову засвітився в агітаційному турі в Кривому Розі.

В Україні

  • Кабмін підвищив з 1 вересня тарифні ставки працівникам бюджетної сфери через збільшення розміру мінімальної зарплати.
    Міністерство економіки поліпшило прогноз інфляції до 5,9 %. У березні уряд оцінив зростання цін за підсумками року в 11,6 %.
    Новим керівником Укрзалізниці призначено члена наглядової ради міжнародного аеропорту "Бориспіль" Жмака.
  • Нацкомісія з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг затвердила тарифи "стимулювального" ціноутворення (RAB-тарифи). Терміни запровадження нових тарифів не названо. За оцінкою низки економістів, запровадження "стимулювальних" тарифів призведе до зростання ціни на електроенергію для населення.
  • Нафтогаз знову підвищив тарифи на газ для населення – за умови щомісячної оплати ціни у вересні зростуть на 45 % – з 2,59 грн/м³ до 4,70 грн/м³.
  • Верховний суд визнав незаконними дії чиновників НБУ щодо ліквідації банку "Преміум", який було виведено з ринку через нібито порушення вимог фінмоніторингу.
  • Після початку виплати відшкодування ПДВ експортери скоротили продаж валюти, а майже всі залишки (приблизно $40 млн) викупив Нацбанк, що призвело до поступового ослаблення гривні наприкінці торгової сесії. Довідковий курс встановлено на позначці 27,44 ₴/$ (+0,04 грн), 32,41 ₴/€ (-0,05 грн), 3,67 ₴/10 руб (-0,01 грн).

Пандемія коронавірусу

  • У середу в Україні зафіксовано 1974 випадків зараження коронавірусом, померли від ускладнень 79 хворих. Кабмін подовжив "адаптивний карантин" на всій території країни до 31 жовтня. Заборонено роботу дискотек та нічних клубів, а проведення концертів дозволено тільки профільним установам культури. Уряд надасть доступ місцевій владі до даних додатку "Дій вдома", "для виявлення контактних осіб та контролю за самоізоляцією". Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що кількість хворих на коронавірус у лікарнях із середини липня зросла з 3,5 до 6,5 тис. осіб.
    З 29 серпня до 28 вересня кордони зачиняються на в’їзд іноземців, крім водіїв вантажівок, студентів, дипломатів, військових НАТО, що беруть участь у навчаннях, осіб, що мають посвідку на проживання та громадян Білорусі. Однією з причин експерти називають небажання президента впускати в країну хасидів, які традиційно святкують  в Умані новий рік за єврейським календарем.
    У світі на коронавірус заразилися 273 тис. осіб., померли – 6,3 тис., Франція повідомила про різке зростання кількості інфікованих – до 5,4 тис. на добу, що є найбільшим покажчиком із квітня.

Війна

  • На Донбасі окупанти обстріляли позиції українських військ під Мар’їнкою на околиці Донецька. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців немає.

Україна та світ

  • У Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів виборів. Міліція та спецпідрозділи розігнали мітинг у Мінську, багато людей були змушені сховатися в костелі. За інформацією ЗМІ, до Мінська знову прибув літак ФСБ РФ. Керівництво Ради Європи звернулося до білоруської влади із закликом щодо початку діалогу для мирного виходу з кризи.

Тренди

  • Президент Зеленський відвідав Кривий Ріг, де знову агітував за свою політичну силу. Глядачі футбольного матчу були змушені чекати майже годину, поки на стадіоні з’явився Зеленський, щоби зробити удар по м’ячу. Офіс президента повідомив, що затримку спричинила розмова з держсекретарем США Помпео.

No comments:

Post a Comment