August 23, 2020

22.08.2020: У Києві піднято найбільший у країні прапор

У Києві піднято найбільший у країні прапор
У Києві піднято найбільший у країні прапор
  • У Києві піднято найбільший у країні прапор.
  • Зеленський уважає своїм головним завданням "припинення" війни.
  • Прем’єр-міністр Швеції назвав правильним рішенням відмову від карантину.

В Україні

  • До Дня національного прапора в Києві відкрито найбільший у країні флагшток 90 м заввишки, розмір прапора – 16 на 24 м. Мер столиці Кличко стверджує, що гроші на проєкт надали приватні інвестори.

Пандемія коронавірусу

  • Протягом місяця щодня у світі фіксується понад 250 тис. випадків зараження коронавірусом. У суботу позитивні тести отримали для 261 тис. осіб, померли – 5,3 тис. З моменту початку фіксації заразилися 23,4 млн осіб, померли – 0,8 млн.
    В Україні, як зазвичай у вихідні, кількість інфікованих зменшується, що насамперед пов’язано з нерівномірним надходженням результатів тестів – упродовж доби заразилися 1987 осіб, померли – 27.
    МОЗ оновив список країн "червоної" та "зеленої" зон. До "червоної" зони включено США, Індію, Ізраїль, Іспанію, Молдову, Румунію, Чорногорію, Албанію, Вірменію. До зеленої – Швецію, Росію, Францію, Туреччину, Польщу, Чехію, Німеччину, Болгарію, Кіпр, Канаду, Велику Британію.
    Держдепартамент США оголосив, що Україні буде надано допомогу в боротьбі з коронавірусом на суму $18,3 млн, яку буде спрямовано на ліквідацію вторинних наслідків епідемії, зокрема, на компенсацію вартості комунальних послуг для незахищених верств населення, тих, що постраждали від "конфлікту" тощо.
    Прем’єр-міністр Швеції Левен назвав правильними дії уряду, який відмовився запроваджувати карантин. Темпи зараження і смертність у країні впевнено знижуються протягом останніх 3 місяців, кордони – відкрито.
    Керівник групи з боротьби з пандемією уряду Ізраїлю Гамза закликав президента Зеленського заборонити цього року паломництво хасидів до Умані. Хасиди принципово не дотримуються карантинних обмежень, захворюваність серед них – найвища в Ізраїлі.
    ВООЗ рекомендувала носіння масок дітьми віком від 12 років, оскільки, на думку чиновників організації, діти більш раннього віку не в змозі стежити за дотриманням обмежень.

Війна

  • На Донбасі зберігається перемир’я, лише в Мар’їнці окупанти стріляли з протитанкового гранатомета. Втрат серед українських військовослужбовців і мирних жителів немає. "ДНР" розблокувала проїзд населення через КПВВ Новотроїцьке на трасі Донецьк-Маріуполь.
  • Президент Зеленський уважає "серйозним кроком уперед" дотримання режиму тиші на Донбасі й повідомив про заплановану на 28 серпня зустрічі радників глав держав "нормандської четвірки". Він заявив, що не вбачає необхідності в перенесенні місця переговорів із Мінська, попри протести в країні. Зеленський назвав війну на Донбасі "головним викликом України", а своїм завданням – її припинення.

Україна та світ

  • Білорусь за наказом президента Лукашенка привела війська в бойову готовність поблизу західного кордону нібито у відповідь на висування до кордонів підрозділів НАТО в Литві. Пресслужба Альянсу назвала звинувачення Лукашенка безпідставними. У країні тривають протести. Лукашенко оголосив ЗМІ частиною гібридної війни проти країни і пригрозив закрити підприємства, що беруть участь у страйку. Лідер опозиції Тіхановська не вважає себе законно обраним президентом і не планує найближчим часом повертатися в країну.
  • Іранська влада оголосила про готовність до переговорів з Україною щодо компенсації за збитий 8 січня в небі над Тегераном авіалайнер компанії МАУ.

No comments:

Post a Comment