August 09, 2020

08.08.2020: Кабмін закрив КПВВ на адмінкордоні з Кримом до 30 серпня

Кабмін закрив КПВВ на адмінкордоні з Кримом до 30 серпня
Кабмін закрив КПВВ на адмінкордоні з Кримом до 30 серпня
  • Кабмін закрив КПВВ на адмінкордоні з Кримом до 30 серпня.
  • На Донбасі бойова ситуація знову загострюється.

Київ

  • Партія "Батьківщина" висунула депутата Кучеренка кандидатом у мери столиці.

Пандемія коронавірусу

  • За даними сайту Worldometer, у суботу зафіксовано 262 тис. випадків зараження на коронавірус, від ускладнень померли 5,6 тис. осіб. В Україні, як зазвичай у вихідні дні, статистика дещо краща, ніж у робочі – заразилися 1,2 тис., померли – 18 хворих. Знову найбільшу кількість інфікованих зареєстровано у Львівській обл., далі йдуть Івано-Франківська та Харківська обл. й Київ.
    Кабмін закрив контрольні пункти в’їзду-виїзду на адміністративному кордоні з окупованим Кримом із 8 до 30 серпня й не планує скасування режиму самоізоляції для осіб, які прибули з окупованого Донбасу.
    Уряд доручив Міністерству охорони здоров’я, МВС та Міністерству цифрової трансформації створити ефективну систему відстеження контактів людей, які захворіли на коронавірусну інфекцію.
    Генконсульство Польщі у Львові припинило роботу через ускладнення епідситуації. Прем’єр-міністр Шмигаль заявив, що з 1 вересня буде відкрито всі школи, крім тих, які розташовані в "червоних зонах", як і під час епідемій сезонного грипу. Масового тестування вчителів не заплановано.
    За його словами впродовж останніх тижнів рівень безробіття різко знизився, уряду вдалося зберегти 360 тис. робочих місць, а через службу зайнятості працевлаштовано 220 тис. осіб.

Війна

  • Після майже 2 тижнів затишшя на фронті окупанти відновили бойову активність Обстріли зі стрілецької зброї і гранатометів, які штаб операції об’єднаних сил називає "провокаціями" сталися у Водяному і Гнутовому на приморській ділянці фронту, у Шумах в околицях Горлівки, у Луганській обл. – у Попаснянському районі, а також в Орєховому на трасі Р-66. У Пікузах (Комінтернове) на схід від Маріуполя окупанти виконували інженерні роботи для укріплення позицій. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, унаслідок обстрілів втрат серед українських військовослужбовців не було.

Україна та світ

  • У Білорусі відбуваються президентські вибори. Центральна виборча комісія повідомила, що достроково проголосували майже 42 % виборців. Більшість міжнародних організацій своїх спостерігачів на вибори не прислали.
  • За даними посольства України в Лівані, унаслідок потужного вибуху в порту Бейрута загинув громадянин України.
  • Президент Зеленський запевнив владу США в невтручанні України в президентські вибори. Розвідка США вважає заяви депутата Деркача спробою подібного втручання для дискредитації кандидата в президенти від Демократичної партії Байдена.

No comments:

Post a Comment