August 06, 2020

05.08.2020: Колишнього чиновника режиму Януковича призначено заступником глави президентського Офісу

Колишнього чиновника режиму Януковича призначено
заступником глави президентського Офісу
  • Колишнього чиновника режиму Януковича призначено заступником глави президентського Офісу.
  • Печерський суд відібрав у НАБУ справу щодо корупції суддів Окружного адмінсуду Києва.
  • Лукашенко може екстрадувати до України найманців ПВК "Вагнер".

В Україні

  • Президент Зеленський підписав закон про зміни до Податкового кодексу, яким скасовано обов’язкове ведення книги витрат та доходів у паперовій формі фізособами-підприємцями – платниками єдиного податку І-ІІІ груп.
    Зеленський призначив заступником глави свого Офісу Татарова – колишнього заступника міністра внутрішніх справ уряду Азарова, який брав активну участь у репресіях проти активістів Майдану й був люстрований одним із перших.
  • Компанія Philip Morris Україна подала апеляцію на рішення Антимонопольного комітету щодо накладення на неї штрафу в розмірі 1,18 млрд грн за змову з іншими учасниками ринку.
  • Печерський суд ухвалив рішення про передавання від НАБУ Офісу генпрокурора справи про корупцію в Окружному адмінсуді Києва, який є профільним для розгляду справ щодо суб’єктів владних повноважень, а також виборів. До ОАСК подано позов про визнання незаконною реєстрацію партії "Слуга народу".
  • Попри велике погашення Мінфіном держоблігацій і виплату купонного доходу, нерезиденти так і не з’явилися на торгах, найімовірніше вичікуючи ще більшого зниження курсу. Фактично, основним покупцем валюти став Нацбанк, який купив приблизно $20 млн. На малооб’ємному ринку це призвело до зміцнення курсу гривні: 27,70 ₴/$ (-0,12 грн), 32,90 ₴/€ (+0,18 грн), 3,80 ₴/10 руб (+0,03 грн). Основним трендом валютного ринку, як і раніше, є зміцнення євро щодо долара, тому низка операції здійснювалися саме з євровалютою.
  • Звіт НБУ щодо ситуації в банківському секторі за підсумками II кварталу продемонстрував тривожні тенденції – істотне скорочення кредитування як підприємств, так і приватних осіб. скорочення банками відділень та персоналу на тлі падіння прибутковості системи загалом. Ці дані підтверджують оцінки експертів щодо жалюгідного стану економіки, всупереч бравурні заяви уряду про зміцнення фінансової стабільності. Більшість банкірів прогнозують емісію гривні і зниження курсу національної валюти до євро й долара, проте не настільки, наскільки було закладено до зміненого бюджету 2020.

Пандемія коронавірусу

  • За даними сайту Worldometer, упродовж добу зафіксовано 271 тис. випадків зараження коронавірусною інфекцією – на 15 тис. більше, ніж у вівторок. Від ускладнень померли 6,8 тис. осіб. МОЗ України також зафіксував зростання кількості інфікованих – до 1381 осіб, померли 31 хворих. Лідерами за кількістю випадків залишаються Львівська та Харківська обл., а також Київ.
    Польща планує повністю відкрити школи з 1 вересня, попри зростання кількості інфікованих і посилення карантину у 20 районах. Соцмережа Facebook видалила повідомлення президента Трампа, який заявив, що діти фактично невразливі для коронавірусу, оскільки модератори визнали цю інформацію неправдивою.

Війна

  • На Донбасі протягом минулої доби зареєстровано лише один неприцільний обстріл позицій українських військ у Шумах в околицях Горлівки. За зведенням штабу операції об’єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців та місцевих жителів не було.

Україна та світ

  • За твердженням журналіста Гордона, президент Білорусі Лукашенко готовий допомогти в екстрадиції до України найманців російської приватної військової компанії "Вагнер", яких було затримано кілька днів тому.

No comments:

Post a Comment