August 05, 2020

04.08.2020: Мін’юст продає в’язниці

Мін’юст продає в’язниц
Мін’юст продає в’язниці
  • Мін’юст продає в’язниці.
  • Мінфін розмістив ОВДП на 10,4 млрд грн.
  • ФБР провело обшуки в компанії олігарха Коломойського.

В Україні

  • Мін’юст розпочне продаж в’язниць як об’єктів нерухомості, починаючи із 6 серпня. Ув’язнених із в’язниць, які виставлено на продаж, переведено до інших виправних установ.
  • Компанія олігарха Ахметова ДТЕК-YASNO оголосила про початок постачання газу юридичним та фізичним особам після відкриття ринку газу з 1 серпня.
  • ФБР США провело обшуки в компанії, що належить олігархові Коломойському, у рамках розслідування справи щодо відмивання коштів та шахрайства.
  • Мінфін успішно розмістив ОВДП у національній валюті на 10,25 млрд грн. Половина з них – 2-річні облігації з прибутковістю 10,25 % річних. 1-річні ОВДП зі ставкою 9,2 % чиновники продали на 3,0 млрд грн, ще 1,9 млрд – це облігації з терміном обігу 6 міс. під 7,74 % річних. Основні покупці ОВДП – місцеві банки та фінансові компанії. На міжбанку після обіду гривня подорожчала, проте надлишку валюти не було, тому НБУ в торгах участі не брав. Довідковий курс зафіксовано на позначці 27,82 ₴/$ (+0,08 грн), 32,72 ₴/€ (+0,20 грн), 3,77 ₴/10 руб (+0,02 грн). Експерти інвестиційних компаній допускають девальвацію національної валюти до кінця року до рівня 28–29 ₴/$. Голова НБУ Шевченко заявив, що регулятор прийматиме неполітизовані й економічно вмотивовані рішення, які спрямовано на підтримання кредитування реального сектору економіки, скорочення "токсичних" боргів у банках, збереження макрофінансової стабільності та зміцнення співпраці з міжнародними партнерами.

Пандемія коронавірусу

  • МОЗ повідомило про зростання кількості інфікованих на коронавірус – у вівторок зареєстровано 1271 новий випадок, 24 хворих – померли. Лідерами за темпами інфікування залишаються Львівська й Харківська обл., а також Київ. Чиновники повідомили, що друга хвиля епідемії, найімовірніше, почнеться в жовтні.
    Після демаршу мерів Тернополя й Луцька міністр інфраструктури Криклій заявив, що поїзди зупинятимуться в цих містах, але тільки для висадки пасажирів.
    За даними сайту Worldometer, упродовж доби у світі зафіксовано 254 тис. випадків зараження, померли – 6,3 тис. осіб. Смертність від коронавірусу та пов’язаних із ним ускладнень перевищила 700 тис. осіб. За твердженням чиновників Всесвітньої організації охорони здоров’я, серед тих, хто захворіли – усе більше молодих людей віком 15–24 років, що, на думку ВООЗ, пов’язано з великою кількістю контактів з однолітками, зокрема, у нічних клубах та подорожах, також, вони нехтують засобами захисту й не дотримуються соціальної дистанції. Згідно з оцінкою італійських епідеміологів, реальна кількість тих, хто перехворіли на коронавірус в Італії в рази перевищує офіційні цифри. Проведено широкомасштабні дослідження з’ясували, що антитіла проти вірусу є в крові 2,5 % населення.

Війна

  • Упродовж доби на Донбасі зафіксовано 4 випадки порушення режиму припинення вогню окупантами. Провокаційні обстріли зі стрілецької зброї та гранатометів сталися в Пісках на околиці Донецька, у Шумах і Майорську в околицях Горлівки, а також у Луганському на Світлодарському водосховищі. Втрат серед українських військовослужбовців не було.

Україна та світ

  • Президент Білорусі Лукашенко заявив, що в країні, ймовірно, перебуває ще одна група найманців приватної військової компанії "Вагнер". Він також повідомив, що всі затримані бойовики зізнались у тому, що їх направили саме до Білорусі, і вони чекали подальших вказівок.
  • У Бейруті стався потужний вибух у порту, унаслідок якого загинули десятки людей, кілька тисяч – поранено. Неподалік від порту в акваторії Середземного моря перебували 2 українських судна.


No comments:

Post a Comment