August 04, 2020

03.08.2020: В Україні запущено ринок газу для населення

В Україні запущено ринок газу для населення
В Україні запущено ринок газу для населення
  • В Україні запущено ринок газу для населення.
  • Соціологія: на виборах Кличка підтримає понад 40 % респондентів.
  • У центрі Києва – черговий "теракт".

В Україні

  • З 1 серпня в Україні запущено ринок газу для населення. Побутові споживачі можуть самостійно обрати постачальника. Чиновники стверджують, що для переходу до іншої компанії споживач має заповнити мінімум документів.
  • Господарський суд Києва визнав незаконним рішення Антимонопольного комітету щодо поділу холдингу з виробництва азотних добрив Ostchem олігарха Фірташа й накладення на підприємство штрафу за використання монопольного становища.
  • У центрі Києва стався черговий "теракт". Зловмисник – громадянин Узбекистану – захопив заручників у відділенні банку й зажадав демонстрації його виступу всіма телеканалами, погрожуючи підривом бомби. Вибуховий пристрій так і не було знайдено, пресслужба СБУ заявила, що "терорист" є хворим на олігофренію.
  • Офіс президента стверджує, що програма "доступні кредити" під 5–7–9 % є дуже ефективною, уже видано 1755 кредитів на загальну суму 3,3 млрд грн.
  • Перший день місяця було відзначено різкою активізацією нерезидентів, які скуповували валюту через Сітібанк для виходу з гривневих ОВДП. Цього тижня заплановано велике погашення держзобов’язань Мінфіном на 17 млрд грн. Довідковий курс зафіксовано на позначці 27,74 ₴/$ (+0,06 грн), 32,52 ₴/€ (-0,26 грн), 3,75 ₴/10 руб (+0,01 грн), але на малооб’ємному ринку до кінця сесії котирування підскочили майже до 27,90 ₴/$.

Київ

  • Група "Рейтинг" спробувала оцінити електоральні переваги жителів Києва. Згідно з результатами опитування, до міськради гарантоваано проходять 3 партії – "Європейська солідарність" та "Слуга народу", які отримають 20 % кожн, а також партія мера "УДАР" – 17 %. Чинний мер Кличко, за твердженням соціологів, має підтримку майже 42 % респондентів, які вже визначилися з вибором.

Пандемія коронавірусу

  • За даними сайту Worldometer, у понеділок у світі кількість нових випадків інфікування на коронавірус впало нижче за 200 тис., померли – 4,3 тис. осіб. В Україні в понеділок зареєстровано 1061 випадок зараження, померли – 26 хворих. Найбільша кількість інфікованих – у Львівській та Харківській обл., а також у Києві.
    Укрзалізниця зупинила продаж квитків на Тернопіль та Луцьк після включення їх до "червоної" зони. Мер Тернополя Надал закликав чиновників і міністрів не зупиняти транспортне сполучення в місті й нагадав їм, що вони є не господарями, а слугами народу.
    Торговий представник України Качка заявив, що уряд зняв заборону на експорт засобів захисту – масок та респіраторів.

Війна

  • За інформацією командування операції об’єднаних сил, на Донбасі впродовж доби зафіксовано 4 неприцільних обстріли позицій українських військ зі стрілецької зброї і гранатометів – у Мар’їнці та Пісках на околиці Донецька, а також у Південному (Чигирях) та Майорську в районі Горлівки. Втрат серед українських військовослужбовців немає вже протягом 9 діб із моменту оголошення перемир’я.
  • За даними Мінсоцполітики, в Україні зареєстровано 1,45 млн внутрішньо переміщених осіб. Вони так і отримали від держави компенсацію за майно, яке втратили під час проведення антитерористичної операції, переважна кількість із них не мають можливості повернутися на колишнє місце проживання.

Україна та світ

  • За твердженням посла РФ у Білорусі, найманці приватної військової компанії "Вагнер" прямували до Венесуели транзитом через Мінськ і Стамбул.

No comments:

Post a Comment