August 03, 2020

02.08.2020: Міністр Степанов стверджує, що місцева влада не має права пом’якшувати карантин

Міністр Степанов стверджує, що місцева влада не має права пом’якшувати карантин
Степанов стверджує, що місцева влада не має права пом’якшувати карантин
  • Міністр Степанов стверджує, що місцева влада не має права пом’якшувати карантин.
  • Кравчук бачить шлях до врегулювання на Донбасі через переговори з "республіками".
  • Медведчук поїхав до окупованого Криму.

Пандемія коронавірусу

  • В Україні в неділю зафіксовано 990 нових випадків зараження на коронавірус, померли – 13 осіб. У світі статистика також трохи покращилася: інфіковано 218 тис., померли – 4,4 тис. людей.
    Комісія з надзвичайних ситуацій залишила Київ, Львівську та Івано-Франківську області в "зеленому" списку, попри те, що на них припадає найбільша кількість випадків зараження, які зареєстровано 1 та 2 серпня. Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що місцева влада має право лише посилювати карантинні обмеження, але не послаблювати їх. За його словами, Україна домовилася про постачання до країни вакцин практично з усіма компаніями, що ведуть їхню розробку.
    Міністр пообіцяв підняти зарплати водіям та медикам екіпажів "швидкої допомоги".

Війна

  • Упродовж минулої доби окупанти двічі обстріляли позиції українських військ – у Красногорівці в околицях Донецька й у Південному в районі Горлівки. Пресслужба Міністерства оборони оголосила, що збройні формування РФ на Донбасі протягом доби "майже не порушували" режим припинення вогню, обстріли були провокаційними, втрат серед українських військовослужбовців немає.
  • Керівник української делегації на мінських переговорах з урегулювання на Донбасі колишній президент Кравчук запропонував ввести особливу систему управління деокупованими територіями. Він відкинув можливість надання "республікам" статусу автономії з ознаками державності. За словами Кравчука, треба скласти певну "дорожню карту" дій і погодити її з "республіками" на рівні перемовників, щоби надавлі винести це питання на вищий рівень. Фактично, Кравчук визнав необхідність прямих переговорів із маріонетковими "республіками", на чому наполягає Росія.

Україна та світ

  • Заст. глави МЗС Єнін заявив, що Іран заплатить компенсацію за збитий ним авіалайнер МАУ після всебічного розслідування інциденту, притягнення винних до відповідальності та принесення вибачень країнам, громадяни яких перебували в літаку. За словами Єніна, Україна вимагає максимальної суми компенсацій.
  • До України прибув колишній кандидат у президенти Білорусі Цепкало, проти якого влада країни відкрила кілька кримінальних проваджень. За його словами, він змушений був тікати від арешту до РФ разом із сім’єю, після чого прибув до Києва.
  • США провели військові навчання в Чорному морі, у яких узяли участь есмінець та авіація, зокрема, винищувачі та бойовий безпілотник

Тренди

  • Кум президента Путіна, голова політради партії "Опозиційний блок – За життя" Медведчук виїхав із дружиною на відпочинок до окупованого Криму, де знаходиться його елітна нерухомість та бізнес, який зареєстровано в російській юрисдикції.

No comments:

Post a Comment