August 02, 2020

01.08.2020: З 1 серпня країну поділено на 4 карантинні зони

З 1 серпня країну поділено на 4 карантинні зони
З 1 серпня країну поділено на 4 карантинні зони
  • З 1 серпня країну поділено на 4 карантинні зони.
  • Кравчук не планує підписувати документи, які можуть нашкодити Україні.
  • "Полтавського терориста" вбито під час затримання.

В Україні

  • МВС повідомило про ліквідацію "полтавського терориста", якого вбив снайпер у момент затримання. Держбюро розслідувань не вбачає порушень у діях співробітників спецпідрозділів.
  • У липні НБУ для підтримання  курсу продав $0,37 млрд, хоча у квітні, травні й червні – тільки купував валюту.

Пандемія коронавірусу

  • МОЗ оголосило, що в суботу в країні підтверджено 1112 позитивних тестів на коронавірус, померли – 16 осіб. Смертність протягом 2 місяців залишається на однаковому рівні, попри зростання кількості осіб, що заразилися. Головний санлікар Ляшко стверджує, що епідеміологічна ситуація в країні минулого тижня погіршилася через ослаблення карантинних обмежень. З 1 серпня країну поділено на 4 зони за рівнем епідеміологічної небезпеки. Прикордонники відмовлятимуть у в’їзді громадянам без страховки, що покриває лікування. Особи, що прибувають із країн із "червоного списку" мають йти на обов’язкову обсервацію або на самоізоляцію із додатком для смартфону "Дій вдома". Такі ж вимоги висуваються до тих, хто в’їжджає з окупованих територій. Особам, що в’їжджають із Криму, самоізоляції не потребують.
    Мери Тернополя й Луцька відмовилися посилювати карантинні обмеження, через внесенням їхніх міст до "червоного списку".
    У світі впродовж доби зафіксовано 255 тис. нових випадків зараження, померли – 5,6 тис. осіб. Загалом зареєстровано понад 18 млн випадків, кількість осіб, що померли – 0,68 млн. Загалом із початку року у світі померли 34,5 млн осіб. Відсоток померлих від коронавірусної інфекції та пов’язаних із нею ускладнень становить приблизно 2 % від загальної смертності у світі.
    У Берліні відбулася масова демонстрація проти карантинних обмежень, у якій узяли участь кілька десятків тисяч осіб. Практично у всіх країнах, що запровадили карантин, спостерігається зростання кількості інфікованих, проте у Швеції, яка відмовилася від карантинних обмежень, кількість інфікованих, хворих та померлих поступово зменшується.
    Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Гебрейесус заявив, що наслідки пандемії відчуватимуться десятиліттями.

Війна

  • На Донбасі окупанти тричі обстріляли зі стрілецької зброї позиції українських військ у Пісках під Донецьком. Підрозділи ЗСУ у відповідь вогонь не відкривали. Унаслідок підриву на вибуховому пристрої дістав травми боєць, ще одного – травмовано на передовій. З моменту оголошення перемир’я спостерігачі ОБСЄ зафіксували 225 порушень режиму припинення вогню.
  • Глава української делегації на переговорах у Мінську колишній президент Кравчук стверджує, що не збирається підписувати документи, які, на його думку, можуть зашкодити Україні. Він фактично звинуватив свого попередника – Кучму та колишнього президента Порошенка в підписанні мінських домовленостей, які вимагають проведення місцевих виборів в ОРДЛО до моменту отримання контролю над кордоном, отже, не дають змогу Україні відстоювати свій суверенітет. За словами Кравчука, без участі США в переговорному процесі буде вкрай складно врегулювати ситуацію на Донбасі.

Україна та світ

  • Білоруські спецслужби заявили, що найманці російської приватної військової компанії "Вагнер", яких було затримано 2 дні тому, дали суперечливі свідчення, що вказує на те, що вони збиралися залишитися на території республіки, а не летіти транзитом до інших країн. Усіх найманців заарештовано.

Тренди

  • Глава Служби зовнішньої розвідки Кондратюк стверджує, що Росія готує повномасштабне вторгнення в Україну, для чого зосередила потужний військовий контингент на кордоні, зокрема, в окупованому Криму. За його словами, для відпрацювання сценарію вторгнення РФ використовуватиме повномасштабні військові навчання "Кавказ-2020". Він заявив, що спецслужби РФ використовують УПЦ Московського патріархату як прикриття для формування парамілітарних угруповань – "козацьких" організацій. За словами Кондратюка, Росія сподівається на "м’який сценарій" примусу України до "миру" через дестабілізацію ситуації всередині країни.

No comments:

Post a Comment