July 26, 2020

25.07.2020: Кабмін оприлюднив нові вимоги "адаптивного карантину"

Кабмін оприлюднив нові вимоги "адаптивного карантину"
Кабмін оприлюднив нові вимоги "адаптивного карантину"
  • Кабмін оприлюднив нові вимоги "адаптивного карантину".
  • Армія за добу до початку "безстрокового перемир’я" в односторонньому порядку припинила вогонь на Донбасі.
  • Данія заборонила будівництво "Північного потоку-2" до вересня.

В Україні

  • Передвиборчий з’їзд партії "Слуга народу" намічено на 21 серпня.
  • В одеський порт зайшли 5 кораблів флоту НАТО, які візьмуть участь у міжнародних навчаннях Sea Breeze-2020.
  • Чергова спроба підйому танкера Delfi, який сів на мілину поблизу одного з пляжів Одеси, знову була безуспішною через недостатню кваліфікацію організації, що проводила роботи.

Пандемія коронавірусу

  • За даними сайту Worldometer, у суботу заразилися коронавірусом 259 тис.осіб, померли — 5,7 тис. Загальна кількість інфікованих перевищила 16,2 млн, видужали — 9,9 млн, померли — 0,65 млн (4 % від кількості тих, хто заразився). Лідерами інфікування залишаються США, Бразилія та Індія.
    В Україні кількість тих, хто заразилися, збільшилася на 920 осіб, померли — 15. Усього з моменту оголошення карантину заразилися майже 65 тис. осіб, померли — 1605 (2 %). Кабмін опублікував постанову, якою регіони країни розділено на 4 зони: червону, помаранчеву, жовту й зелену, залежно від завантаженості ліжок у лікарнях, які приймають хворих коронавірусів, а також за показчиками динаміки захворюваності та тестування. Карантинні запроваджується на рівні окремих адміністративних одиниць — населеного пункту або району. Заборонено перебування в громадських місцях без масок, на вулицях — без документів, що посвідчують особу, а також самовільне залишення місць самоізоляції та обсервації. Заборонено перетин кордону і КПВВ на окуповану територію Донбасу та Криму без страховки, що покриває витрати на лікування від коронавірусу й обсервацію.
    За словами міністра охорони здоров’я Степанова, у лікарнях "першої хвилі" зараз використовується лише 170 апаратів штучної вентиляції легенів із 2700.
    Президент Зеленський оголосив, що бере під контроль отримання Україною вакцини, як тільки її буде створена й випробувано.

Війна

  • Штаб операції об’єднаних сил повідомив, що українські війська було обстріляно всією лінією фронту, з мінометів тощо, проте вогонь у відповідь не відкривали, "дотримуючись усіх міжнародних домовленостей, зокрема, домовленостей із РФ у рамках мінських угод". У підрозділи для додаткового контролю введено офіцерів, "які мають досвід участі в миротворчих операціях".
    Зведення містить назви населених пунктів, де окупаційні війська вели "вогонь, що турбує". Це Лебединське й Водяне на приморській ділянці фронту, Невельське в околицях Донецька, Авдіївка, Троїцьке на Світлодарському виступі, у Луганській обл. — Попасна й у її околицях — Новоолександрівка та Новозванівка, а також населені пункти в районі траси Р-66 — Орєхово, Причепилівка, Кримське. Втрат серед українських військовослужбовців немає. Умовами чергових "мінських домовленостей" про припинення вогню передбачено заборону на ведення розвідки, безпілотниками тощо, тому можливості українських військ з ефективної протидії агресії різко обмежені.
    "Унаслідок необережного поводження зі зброєю" в зоні бойових дій загинув боєць-контрактник, учасник війни в Афганістані та в подіях на Майдані.

Україна та світ

  • Влада Данії зупинила будівництво газогону "Північний потік-2" у своїх територіальних водах до вересня — терміну закінчення нересту тріски. За інформацією німецької преси, офіційні особи США тиснуть на підрядників будівництва, недвозначно натякаючи, що не зацікавлені в його завершенні.

Тренди

  • Міністр економіки Петрашко назвав поточний курс гривні "комфортним" для бізнесу і промисловості.

1 comment: